A Kecskemét nyerte a "triplaesőt" a PVSK ellen

2021. április 21. 19:50 2021. ápr. 21. 19:50

Az alsóházi rájátszásban szerda este a Lauber Dezsős sportcsarnokban a PVSK-VEOLIA a Kecskemét csapatát fogadta NB I-es férfi kosárlabda mérkőzésen. Előző fordulóban a pécsiek Jászberényben, a kecskemétiek Kaposváron nyertek. Az OSE elleni hazai fiaskó után nyilván jól jött a jászberényi győzelem, az azonban biztos, hogy minőségében egy sokkal magasabb szintet képviselő ellenfél várt a PVSK-ra a KTE személyében.

- A szerda-szombat ritmus természetesen sosem egyszerű –Ez az időszak azonban erről szól. Most kevesebbet tudunk edzeni, de így is fel tudunk készülni az ellenfeleinkből, sokat videózunk például. Becsülettel készülünk. Mindent tudunk a KTE-ről, tudjuk jól, hogy a Kecskemét remek csapat, és kimondottan jó formában is van. Látjuk is az erősségeiket, de azért a gyenge pontokat is ismerjük. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a saját játékunkat igyekezzünk minél kevesebb hibával megvalósítani. - mondta Csirics, a vezetőedző segítője mérkőzés előtt. - 

 

 

A vendégcsapat játékosa Jaramaz triplával kezdte a mérkőzésen a pontgyűjtést. Lewis zsákolásával 6-3 alakult az eredmény, a 4. percben. Brkic és az egykori pécsi játékos Wittmann Krisztián gyűjtögette a pontokat, 6. percben 13-13 volt az eredményjelzőn. Jaramaz büntetőt hibázott, de voltak sikeres dobásai is, 16-22 a 8. percben. Kucsera volt eredményes a 10 perc végén, 18-24 a negyed végére.

 A második negyedet Krivacevic kezdte sikeres dobásokkal. A PVSK többet hibázott 20-30 a 15. percben és hazai időkérést láttunk. A folytatásban a vendégek eredményesebbek, vendégoldalon Thomas már 10 pontnál tartott, 19. percben 32-41. Lepattanok szerzésében remekelt a Kecskemét és 35-41-es vezetéssel mehettek hosszú szünetre.

 Elindult felfelé a lejtőn a PVSK, Ruják, Budimir javított dobó teljesítményén, 44-46 a 23. percben. A másik oldalon Kucsera és Thomas nem hibázott és ismét távolodtak pontszerzésben egymástól a csapatok, 49-59 a 28. percben. Funderburktól szokatlan, hogy büntetőt hibázót. Nem így tett a másik oldalon az egykori PVSK játékos, Horti Bálint, aki 6 dobásból 6 pontot gyűjtött a büntetőivel 56-63, a harmadik negyed végén.

 Dramicanin és Wittmann dobásai sorra estek a zsákba, 58-65. A PVSK csapatából az amerikai Funderburk a negyedik negyedben javított dobóteljesítményén. A Kecskemét sikerrel dobta a hármasokat (11). A PVSK alig maradt el a vendég gárda eredményes távoli dobásaitól (10). A mérkőzés záró duda hangja előtt Krivacevic zsákolásával fejeződött be a mérkőzés, 73-83.

Szerző: Szabó Ferenc

 .