A Kenderesi család Pécsett szurkolt Tamásnak szerda hajnalban

2021. július 28. 17:18 2021. júl. 28. 17:18

A PSN Zrt. úszója, Kenderesi Tamás a tokiói olimpián 200 méteres pillangóúszásban a negyedik helyen végzett. Század másodpercekkel maradt le a dobogóról, nem sikerült a 2016-os Riói olimpián elért teljesítményt megismételni. A pécsi fiú sikeres teljesítményéről édesanyjával, Kenderesiné Szűcs Ibolyával beszélgettünk.

Az édesanya elmondta, hogy a búcsúkor a Liszt Ferenc téri repülőtéren, teljesítményi elvárásról nem beszéltek. Tamást arra kérték, hogy hozza ki magából a maximumot. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

"Szerda hajnalban az egész család együtt nézte a televízióban az úszó számok versenyeit, köztük Tamás döntőjét. Nem voltunk hangosak, mi halkan is tudtunk szurkolni a hajnali órákban".

Nem egy hangos család a Kenderesi família – mondta Kenderesi édesanyja lapunknak.

 

A párás levegő, a 8 órás idő eltolódás, a délelőtti döntők az Európai versenyzőknek nem kedveznek, hangsúlyozta a beszélgetőpartnerem.

A verseny után két órával, Tamás már az olimpiai faluból telefonált, csalódottnak tűnt, szomorú volt. Úgy gondolom vígaszra nem volt szüksége, felnőtt férfi, élsportoló. A negyedik helyet Tamásnak kell feldolgozni. Tudjuk, hogy 2-3 nap alatt meg is történik, mondta Kenderesiné.

Azt is megtudtuk, hogy Tamás várhatóan hétfőn érkezik Budapestre. Ibolya azt is elmondta, hogy most a versenyek után nem lesz hosszú várakozás. Nincs pihenés, nincs kikapcsolódás. A sportolók és kísérőik pár napon belül a versenyek után haza is utaznak a koronavírus járvány miatt. Ismeretei szerint aranygép sem lesz.

Szerző: Szabó Ferenc

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!