A kiesés ellen küzdő Dorog verte a PMFC labdarúgó csapatát

2022. május 16. 15:53 2022. máj. 16. 15:53

Vasárnap késő délután a Dorogi FC vendégeként lépett pályára az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a PMFC. A Dorogi FC a Merkantil Bank Liga 37. fordulója előtt a tabella 17. helyén szerepel. Eddigi mérlegük 10 győzelem, 8 döntetlen, 18 vereség, 32 rúgott és 56 kapott találat. Megszerzett pontjaik száma 38, amivel jelenleg még a kiesőzóna előtt tartózkodnak.

A PMFC labdarúgó csapata számára ugyanúgy tétje van a találkozónak, hiszen idegenbeli győzelmük és a többi rivális meccseinek kedvező alakulása esetén a pillanatnyi 11. helyüket elhagyva akár feljebb is léphetnének a táblázaton. Vas László gondjait növelheti, hogy többen Dorog ellen nem léphetnek pályára. Sági Milán múlt vasárnap begyűjtötte ötödik sárga lapos figyelmeztetését, így a védő az egy meccsre szóló eltiltása miatt hiányzott. A kapus, Helesfay Donát ujjtörése miatt nem léphetett továbbra sem pályára. Rajtuk kívül még hiányozott Kónya Dávid és Hegedűs Márk, előbbi az óbudai, utóbbi a Szeged elleni bajnoki során szenvedett sérülést.

– A bajnokság utolsó szakaszában több klub is élet-halál harcot vív, nekünk a futball marad játék. Szeretnénk megfelelően mind mentálisan, mind fizikálisan felkészülni a hétvégi mérkőzésre. Nyerni akarunk – jelentette ki Vas László, a PMFC vezetőedzője a csapat internetes oldalán.

Az egykori PMFC és kozármislenyi labdarúgó, Rácz Ferenc baloldalon elviharzott, cselezgetett, közben kisodródott és a pécsi oldalhálót találta el. A 8. és a 9. percben is szabadrúgásból veszélyeztettek a játékosok. Először a pécsi Kövesdi, majd a hazai Barna, de a lövések a kapu mellett hagyták el a pályát. A 14. percben Grabant lövését bravúrral mentette Mursits. A 20. percben a 16-os vonal közelében Szerencsi tisztán kapott egy labdát, a hazai középpályás megcélozta a pécsi kaput, de a labda a kapufán elakadt. Nagy helyzet volt. A 27. percben Oldal és Kövesdi összefejelt, mindkét játékost ápolni kellett. A 40. percben több játékost érintve a 16-on belül pattogott a labda. A pécsi támadok többször megcélozták a hazai kaput, köztük Adamcsek és Bíró. A PMFC több játékosa kezezést is reklamált, de a bírói síp néma maradt, csak a félidő végét jelezte. 

A szünetben a PMFC mestere, Vas László a támadósorban cserélt, Bírót és Kövesdit, Zsemlye és Svedjuk váltotta. Az 52. percben Barna Gergő 17 méterről a pécsi kapu jobb alsó sarkába betalált, 1-0. Az 55. percben két pécsi játékos lábában volt az egyenlítés, Rácz és Preklet is elpuskázta a nagy lehetőséget. A hazaiak a 69. percben cseréltek először a hazaiak. A 78. percben Hajdú rohant el a baloldalon, Grisikhez passzolta a labdát. A hazai játékos 7 méterről a bal alsó sarokba továbbította a labdát, 2-0. A 89. percben a kiesés küszöbén álló dorogi csapat tovább növelte előnyét a PMFC ellen. Hajdú Roland 17 méterről megítélt szabadrúgást továbbította Bukrán kapujába, 3-0.

Fenyvesi László: –Ma minden összejött, a csapatom a szív mellé a futballtudást is adta. Hatalmas teher esett le a vállunkról azzal, hogy kiharcoltuk a bennmaradást.

Vas László: – Az eredmény és a játékunk miatt is mélységesen csalódott vagyok. A Dorog azzal vert meg minket, ami a mi erősségünk. Keressük a hibák okát, ellenfelünknek pedig gratulálok a győzelemhez és a bennmaradáshoz.

A másik Baranya megyei NB II-es labdarúgócsapat a Szentlőrinc az élbolyhoz tartozó Siófok csapatát fogadta a hazai pályán. A Szentlőrinc Grumics és Harsányi góljaival, valamint Szakály szépítő góljával 2-1 re vertek a Balaton-parti csapatot és biztosították helyüket az NB II-es bajnokság 2022-2023 évi bajnokságában is.

Az is eldőlt, hogy az NB III. Közép csoportjából, a bajnokságot nyert Kozármisleny is az új szezonban már az NB II-es osztályban indul. Így Baranya megyének a labdarúgás második vonalában három csapat küzdelmeit figyelhetik, közelről a szurkolók. Azt is megtudtuk, hogy a Misleny „sikeredzője”, Aczél Zoltán marad és a 2022-2023 évi bajnokságban is a baranyai város csapatának vezetőedzője lesz.

 

Szerző: Szabó Ferenc