A komlói kézisek és a PVSK kosarasai is megsínylik a járványhelyzetet

2020. szeptember 28. 16:16 2020. szept. 28. 16:16

Tizenhat játékos van jelenleg karanténban a Komló NB I-es kézilabdacsapatánál, 11 sportolónál pozitív lett a teszt. A PVSK-Veoliánál heten vannak karanténban, a csapat emiatt a bajnoki találkozók halasztását kérte.

Több baranyai sportegyesületnél érdeklődtünk a koronavírus járvány jelenlegi hatásáról. Szeptember 15-től a PVSK vezetése úgy döntött, hogy a koronavírusra tekintettel a kispályás veterán labdarúgó bajnokságot felfüggeszti. Megtudtuk, hogy több játékos a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, így a döntés a sportolok érdekében történt.

A PMFC sajtófőnöke, Vereby-Csethe Bence elmondta, hogy a korosztályokra bontva vannak rendelkezések kiadva. Az Országos Sportegészségügyi Intézet részletes rendelkezéseit a sporttelep több pontján kihelyezték.

A PVSK női utánpótlás kosárlabda szakmai vezetőjétől, Debreceni Esztertől megtudtuk, hogy minden rendezvényük zárt kapus. Minden edzés előtt lázmérés van, a játékosokat kikérdezik egészségi állapotáról, a zuhanyzóhasználat szünetel.

A Fordan Tánccentrum vezetője, Papp Viktor a pandémiával kapcsolatban elmondta, hogy a higiéniai előírások megkövetelése, ellenőrzése napjainkban a táncosoknál rutin feladat. Edzések, bemutatók közben, mint más sportágban, itt sem használnak maszkot a versenyzők.

A Komló NB I-es kézilabdacsapatának ügyvezetője, Szigeti Szabolcs elmondta, hogy 16 játékos van jelenleg is karanténban, 11 sportolónál pozitív volt a teszt. A Komló, Tatabánya, Balatonfüred, Gyöngyös, FTC, Dabas, Budakalász elleni mérkőzéseket várhatóan október 10-e után rendezik meg a járványhelyzet miatt. Szigeti azt is elmondta, hogy a szövetség a több találkozó halasztása miatt a versenykiírás módosításán dolgozik.

A PVSK-Veoliánál hét játékos van karanténban, ezért az első hét fordulóban esedékes bajnoki mérkőzések halasztását kérte a csapat. A kosárlabdacsapat honlapján megjelent mondatokat hívásunkra telefonon is megismételte az ügyvezető, Bán Gábor. 

- A játékosaink egészségi állapotát szem előtt tartva, és sportszakmai szempontokat figyelembe véve is értelmetlennek és veszélyesnek tartottuk volna, ha máris bajnoki meccseket kellett volna játszanunk, így az első hét fordulóban eredetileg mellénk sorsolt ellenfeleinket megkértük, hogy halasszuk el ezeket a találkozókat egy későbbi időpontra. Nagy köszönettel tartozunk valamennyi csapatnak és a szövetségnek, hiszen gyakorlatilag szó nélkül belementek a halasztásba, így már biztos, hogy a tervezett október 3-i, ZTE elleni meccsünk helyett számunkra majd október 28-án, a Kaposvár ellen kezdődik el a bajnokság - fogalmazott az ügyvezető.

Találkoztunk ellentmondásosnak tűnő intézkedéssel is. A női kosárlabda bajnokság NB I Amatőr Piros csoportjában vasárnap a POTE csarnokban játszották a PINKK U 23-PVSK-Ajka bajnoki mérkőzést. Az MKOSZ zöld besorolásúnak minősítette a mérkőzést, helyben viszont zárt kapus mérkőzést rendeltek el, sokak meglepetésére.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Bán Gábor, a PVSK-Veolia ügyvezetője - fotó: Szabó Ferenc)

Forrás: Pécsi STOP