A középszakasz második fordulójában is vereséget szenvedett a PVSK-VEOLIA

2022. április 14. 16:34 2022. ápr. 14. 16:34

A PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata az utolsó lehetőségek egyikét szeretné kihasználni a bennmaradás reményében szerda este a Zalaegerszeg elleni találkozón. A középszakasz alsóházi szakaszában Bíró Olivérék az első mérkőzést Nyíregyházán elbukták, a hazai találkozót hozni kel a bennmaradás reményében.

A PVSK-VEOLIA honlapján olvastuk, hogy ha valamikor, akkor most aztán tényleg nagyon fontos lenne nyerni. Az alsóházi középszakasz rajtja előtt már kiszámolták, hogy a három hazai meccsüket mindenképpen hozni kellene ahhoz, hogy el tudják kerülni a play outot, márpedig most jön ebből az első, a ZTE ellen. És közel sem ígérkezik könnyűnek a találkozó, már csak azért sem, mert a Zalaegerszeg győzelemmel kezdte a középszakaszt, ráadásul már két győzelemmel jobban áll, mint a PVSK.

Azt írhatjuk, hogy adhat egy kis plusz önbizalmat a hazai csapatnak, hogy az alapszakasz során kétszer is le tudták győzni a Zalaegerszeget, így ez most sem lehetetlen küldetés.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a pécsiek számára. A 3. perc közepén 4-13, időt is kért a hazai vezetőedző. A vendégek szinte hiba nélkül dobják a közelieket 9-19, a 8. perc végén. A PVSK több labdát eladott, lepattanószerzésben sem vitézkedett a hazai gárda, és az első negyed Wilson eredményes dobásaival 9-25-re zárult.

Holton triplájával kezdődött a második negyed és a vendégek tovább növelték előnyüket, 9-28 a 12. perc végén. A 13. percben Meleg dobhatott két büntető egy sikerült, 10-30 a 14. perc elején. Ivosev közelről és távolról is betalált, 14-30. A Zalaegerszeg sikerrel védekezik, dobásaik százalékos mutatója jelentősen jobb a pécsieknél és 20 perc után 21-43.

A hosszú szünetben Ciric mester a hazaiak vezetőedzője eredményes eligazítást tarthatott az öltözőben. Carpenter és Brkic elkezdte a pontgyűjtést, a megállapítás különösen Brkicre igaz. Elkezdték pontgyártásban üldözni a vendégeket, 27 perc után 40-62. A 3. negyedben 41-65 a 30 perc eredménye.

A záró negyed 9-0-ás eredménnyel kezdődött, a vendégek a 33. perc közepén előszór találtak közelről a zsákba, 50-67. A PVSK 9 pontot ledolgozott a hátrányából, a vendégedző időt is kért. A 4. negyedben Simo kivételével minden nevezett játékos pályára lépett a Zalaegerszeg színeiben. A vendégcsapat többet hibázott, de nem annyira, hogy a hazaiak megfordítsák a mérkőzést, 60-79-re hozták számunkra rendkívül fontos mérkőzést.

 

Szerző: Szabó Ferenc