A magyar futballválogatott soron kívül kapja meg a vakcinát

2021. január 31. 10:28 2021. jan. 31. 10:28

Az RTL Híradó számolt be róla először, hogy a magyar futballválogatott tagjai soron kívül kapják meg a koronavírus elleni oltást.

Az MLSZ megerősítette a hírt az RTL-nek, és azt közölték, hogy:

Az Operatív Törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két vb-selejtező mérkőzést is idegen játszó válogatott tagjai is felvehetik az oltást. Még felmérés alatt ál, hogy a sportolók közül hányan igénylik a vakcinát.

Az olimpikonokat már a pénteki napok elkezdték oltani, eddig 10 sportoló kapta meg az oltást, akik a dél-afrikai edzőtáborba tartó kajakos válogatott keret tagjai. Ők egyébként a Moderna által fejlesztett vakcinát kapták meg.

A Magyar Olimpiai Bizottság közlése szerint: 

Az oltási sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár. A MOB a sportági szövetségekkel közösen 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye a tavalyról idénre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. A lista nem tartalmaz egyetlen sportvezetőt sem, mivel nem közvetlenül az olimpiai kiutazásra koncentrál, kizárólag az arra való felkészülésre.”

Forrás.444.hu