A magyarok is pályára lépnek kedden a labdarúgó EB-n

2021. június 14. 18:31 2021. jún. 14. 18:31

Elkezdi a 2020-as évről 2021-es évre halasztott labdarúgó Európa Bajnokságon a játékot a Magyar válogatott a Puskás arénában, Budapesten. A keddi nyitányon a rendező 11 város között egyedül a magyar fővárosban lesz teltházas szurkolótábor. Több egykori és jelenlegi pécsi érdekeltségű sportembert kértük meg, hogy beszéljen az esélyekről.

Mészáros Ferenc, a PMFC egykori gólerős csatára, 21 alkalommal volt a magyar válogatott tagja rendkívül bizakodó. A mérkőzésben benne van az X. Akik várhatóan a döntő közelébe kerülnek nehezen kezdenek, nem nagyon pörögnek.  A portugálok között van 2-3 klasszis játékos, köztük Ronaldo. A magyar sportvezetőről elmondta, hogy szerinte jelenleg jó csapatot alakított ki.

 

 

A pécsi kosárlabda eddigi legsikeresebb trénere, volt női és férfi szövetségi kapitány, Rátgéber László egy sport hetilapnak arról beszélt, hogy ezen a szinten már nem a játékosok minősége dönt elsősorban, hanem hogy miként sikerült a felkészülés. Rendkívül nehéz csoportba kezdődik kedden a játék a magyarok számára. A csoportokból az első két helyezet jut tovább, valamint négy csoportból a legjobb harmadik helyezettek. A mérleg nyelve a Rossi csapat lehet, mert mind három világklasszis együttes a csoportból nagy erőbedobással játszik a Gulácsiék ellen. Az első mérkőzésen bármi megtörténhet, de ha egyik meccsen sem szenvednek a fiuk sima verességet az már fél győzelem.

 

 

A PMFC egykori labdarúgója és vezetőedzője. A jelenlegi Kaposvári Bene Ferenc Akadémia szakmai igazgatója, Nagy Tamás hangsúlyozta, hogy nem lesz feszült mérkőzésnézés közben. Érzem a csapat tudását. Mindenki ellen nagyon feszítenek. mindenki ellen felveszik a kesztyűt. Csapatként játszanak, van okunk bizakodni- mondta a szakember.

 

 

 

A PMFC volt, a Szentlőrinc jelenlegi labdarúgója Frölich Roland az EB legnehezebb csoportjának mondta a magyarokét. Hozzátette, hogy bármi megtörténhet, különösen a nyitó mérkőzésen. Véleménye szerint Ronaldora nem lehet felkészülni, annyira kiszámíthatatlan. A legfontosabb, hogy labdaszerzésben minél több alkalommal előzzék meg a játékost. Arra is figyelni kell, hogy a 16-os vonal közelében minél kevesebb szabálytalanság történjen. Ronaldo szabadrúgásai életveszélyesek. Kérdésre elmondta, hogy Budapesten él, de a mérkőzésre nem tud kimenni, mert nem tudott jegyet vásárolni.

A legutóbbi EB győztes Portugália után, szombaton szintén a Puskás Arénában a 2018. évi világbajnokot, Franciaországot fogadják Varga Rolandék.

Szerző: Szabó Ferenc

Kép: 24.hu