A másodosztály legerősebbjéhez utazik a PMFC

2020. szeptember 26. 15:23 2020. szept. 26. 15:23

Nem kizárt, hogy nézőcsúcs születik Debrecenben a hétfő esti, PMFC elleni NB II-es bajnoki meccsen a Lokihoz igazolt Dzsudzsák Balázs várható pályára lépése miatt. A Nagyerdei Stadionban zajló összecsapást a tévé is közvetíti, a Pécsnek nem lesz könnyű dolga a másodosztály legerősebb gárdája ellen.

Az NB II-es tabellát szemezgetve kitűnik, hogy 9 mérkőzésen a PMFC védelme – a Békéscsabával egyetemben – 5 gólt kapott ami a legkevesebb a bajnokságban. A Debrecen csapata viszont tele van volt válogatott játékosokkal, több nemzetközi porondon kipróbált focista is tagja a csapatnak.

A hétfői találkozón várhatóan pályára lép Dzsudzsák Balázs, akiről a napokban derült ki, hogy Debrecenben folytatja a játékot. Pécsi oldalon egy kipróbált, rutinos erőcsatár pályára lépése várható Bajner Bálint személyében, akit a héten igazolt le a piros-fekete gárda szakvezetése. Bálint Angliában, Olaszországban, Németországban is játszott bajnoki mérkőzéseken, a rutinja sokat segíthet Vas László legénységének.

Vas László vezetőedző hívásunkra elmondta, hogy céljuk elsősorban megnehezíteni a Debrecen játékát. Erre készültek, több mérkőzésüket megnézték videón. A DVSC a másodosztály legerősebb együttese, minden meccsüket nyerték eddig otthon. Vas hozzátette, egpróbálják a saját játékukat ráerőltetni a Lokira.

Győri János operatív igazgatótótól megtudtuk, hogy a csapat már vasárnap elutazik Debrecenbe. Elmondta, Dzsudzsák ellen külön nem készülnek, az sem biztos, hogy meg lesz a játékengedélye. Azt sem lehet tudni, hogy ha edzője pályára küldi, mennyit tölt a gyepen. Az egész DVSC ellen készülnek – fogalmazott Győri, és reméli, tisztes eredménnyel érkeznek haza Pécsre.

A Szentlőrinc NB II-es labdarúgó csapata vasárnap a Nyíregyháza ellen lép pályára, a meccsre Kaposváron kerül sor 16 órai kezdettel.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/PMFC)