A meglepetés elmaradt a PINKK-BAC mérkőzésen

2021. október 25. 16:24 2021. okt. 25. 16:24

A PINKK Pécsi 424-es NB I-es női kosárlabda csapata vasárnap délután a kozármislenyi sportcsarnokban ELTE BEAC Újbuda csapatát fogadta bajnoki mérkőzésen. A hazaiak titkon abban reménykedtek, hogy a 2021-2022 évi bajnokságban begyűjtik az első győzelmüket. A remény 15 perc után meghiúsult.

A PINKK csapatában Tenyér Zsófia tudta felvenni közel 40 percen keresztül a versenyt a BEAC-os lányokkal. Tudott keményen védekezni, keményen betörni a kosár alá. Nem véletlen, hogy 8 alkalommal dobhatott büntetőt.

A másik oldalon Mérész Beatrix, Barnai Judit, B. Joseph messze felülmúlták ellenfelüket. Példának említhetjük a lepattanó szerzéseket. A Pécs 28. a BEAC 44-et gyűjtött. Vanja Miljkovic csapatából 8-an, Balog Judit mind a 12 nevezett játékosát a pályára küldte. 

A 18. percig tartotta magát a PINKK, 34-31. Itt megtört a hazai lendület. Orosz Zsófia tripla dobással fordított, 34-37. Ez követően már az volt a kérdés, hogy hány ponttal nyernek a vendégek.

Vanja Miljkovic PINKK vezető edzője: – Az volt a tervünk, hogy jobban kezdjünk, mint a korábbi mérkőzéseken tettük. Ez részben sikerült is, de a harmadik negyedben védekezésben és támadásban is voltak lyukak a játékunkban. A jövő héten megpróbálunk nyerni a Vasas ellen.

Tenyér Zsófia irányító játékos 39,48 percet töltött a pályán, legtöbb (20) pontot gyűjtötte: - Motiváltan ugrottunk a vendégeknek. Agresszívek voltunk, különösen az első két negyedben. Könnyű kosarakat is sikerült dobni. A második félidőben elfáradtunk, az ellenfél sokkal jobban védekezett a második félidőben. A Vasas ellen megpróbálunk négy negyeden keresztül agresszíven játszani elől és hátul is.

Balogh Judit BEAC vezető edzője: – Egy mondás szerint a szeretetet a gyűlölettől csak egy hajszál választja el, az öröm és a csalódás is valami hasonló kategória.  Mi most 6-3-nál tartunk. Hat mérkőzésen, három győzelem a mérlegünk. Ez így nagyon jól hangzik.

Mérész Beatrix center játékos,  A találkozó legeredményesebb játékosa a dobott 22 ponttal: - A győzelemnek örülünk. A gyakorolt figurákból nagyon sok minden megvalósítottunk. A következő mérkőzésünkre, a Csata elleni találkozón többet kel nyújtani, hogy nyerjünk.

 

Szerző: Szabó Ferenc