A negyedik helyért küzd a PMFC

2021. május 9. 21:46 2021. máj. 9. 21:46

Utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta a PMFC NB II-es labdarúgócsapa, a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában, a másodosztálytól búcsúzó DEAC ellen. Az eddig lejátszott 36 fordulóban a DEAC 29 gólt rúgott. A PMFC ugyanennyit kapott. Vasárnap este a mérleg jelentősen nem változott. A találkozó 2-2 -es eredménnyel zárult.

– A DEAC annak ellenére, hogy már kiesett a bajnokságból, felszabadultan gyűjtögeti a pontjait. Visszaemlékezve az őszi mérkőzésünkre, igencsak megnehezítették a dolgunkat – kezdte Vas László a PMFC vezetőedzője a PMFC honlapján, majd hozzá tette. – A bajnokságban rájuk is jellemző volt, hogy a rutintalanságukból kifolyólag több pontot is vesztettek. Őket is sújtották sérülések és a vírushelyzet, úgy tűnik, ebből kezdenek kikeveredni. Ahogy látjuk, ez a pontok tekintetében is megmutatkozik, úgyhogy mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok. Megnehezítették a Vasas dolgát is, és a Gyirmótot odahaza megverték. Hajtós, küzdelmes meccs lesz, amiből szeretnénk a legtöbbet kihozni, és három ponttal hazatérni.

 

A DEAC kezdete a játékot és az első percben már egy veszélyes támadást is vezettek a hazaiak Kundrák közreműködésével. A pécsi védők mentettek szögletre. A 3. percben szöglet a hazai oldalon, Preklet elé került a labda. A PMFC játékosa a 16-os közeléből a kapura bombázta a játékszert, a kapus kiütötte, az ötösön tartózkodó Rácz László 6 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 0-1.

 

A 13. percben Rácz buktatta Kundrákot. Sipos Tamás játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. Nagy Krisztián rúgta a 11-est. A labda, Helesfay jobb keze alatt a kapu sarkában kötött ki, 1-1.

 

27. percben Vas László szokatlan módon korán cserélt.  A sérülésből felgyógyult Futó Zsombor 3 hét után ismét kezdő volt, a DEAC ellen. A PMFC csapatkapitány ismét megsérült. A piros-fekete mezben játszó labdarúgót Grabant váltotta.

 

A 32. percben a 16-on belülről Nagy Krisztián célozta meg a pécsi kaput. A lövés lecsúszott a lábáról és vendégjátékosra pattant a labda onnan Spitzmüller elé. Az egyetemista gárda csatára 17 méterről jobb alsó sarokba bombázta a labdát 2-1.

 

A 38. percben újabb kényszerű csere, sérülés miatt, Tölgyesit, Németh Márk váltotta.

 

A 42. percben Adamcsek-Rácz-Katona a labda útja a 16-on belül. Az utóbbi közelről léc fölé bombázott. Nagy helyzet volt.

 

A 45. percben két sárgát is láttunk, egyiket a pécsi Németh Márk, a másikat Nagy Krisztián kapta, kakaskodásért.

 

Szünet után két friss játékos érkezett a pécsi oldalon. Adamcsek és Geiger maradt bent az öltözőben, Bartha László és Óvári a pályán. 

 

Pécsi támadás a 46. percben, hazai akasztás 22 méterre a pécsi kaputól. A megítélt szabadrúgást Óvári a léc fölé bombázta.

Az 55. percben újabb vendég szabadrúgás 25 méterre a hazai kaputól. Kónya a kapus előtt tartózkodó Rácz elé ívelt. A hazai portás volt a gyorsabb és megfogta a labdát.

A 60. percben a második DEAC játékos is besárgult. Hegedűs buktatásáért Nagy Zoltán kapott figyelmeztető kártyát.

 

A 64. percben Óvári szögletét Hegedűs a léc fölé rúgta.

 

A 61. percben első hazai csere is megtörtént, Nagy Zoltánt, Sidibe váltotta.

 

A 66. percben Zöldesi húzta az időt, ezért besárgult.. 

 

Utolsó csere lehetőségét is kihasználta Vas László pécsi mester a 76. percben. Tihanyi lement. érkezett Keresztes Barna.

 

A 88. percben Zöldesi, a hazai kapus érthetetlen módon az alapvonal közelében labdát vezető Keresztest két kézzel kilökte a pályáról. A megítélt 11-est Óvári Zsolt a jobbra vetődő kapus mellett a bal sarokba lőtte, 2-2

 

A 91. percben a hazai játékos Sidibe a felső lécet találta el. .

 

A PMFC a DEAC ellen közelebb ált a győzelemhez. A pécsi fiuk többet támadtak, több lehetőségük volt gólszerzésre. A DEAC tördelte a játékot, időnként az időt is húzták. Az Ajka erősen a PMFC nyomában. Várhatóan a hazai mérkőzésekkel a PMFC megtartja a negyedik helyét.

Szerző: Szabó Ferenc