A PEAC elköszönt a Magyar Kupától

2020. március 5. 20:47 2020. márc. 5. 20:47

Pécs adott otthont a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének. A legjobbak közé bekerült a PEAC is, szerencsés sorsolásnak köszönhetően a nyitómérkőzést az egyetemisták játszották a TFSE-MTK csapata ellen. A hazai pálya, az erősebb játékosállomány pécsi sikert ígért, de negyven perc után kiderült, hogy a budapesti egyetemisták jutottak a legjobb négy együttes közé.

A pontgyűjtést a PEAC kezdte, Bravard közelije esett a zsákba. A másik oldalon Jenkins triplája és büntetője ért pontokat, 8-4 a 3. percben. Udodenko megvillantja tudását, és fordít a 6. percben, 13-14. A negyed végjátéka is az ukrán játékosé, újabb tripla és büntető, 10 perc után 22-25 az eredményjelzőn.

A második negyed TFSE-MTK-büntetőkkel kezdődött, ám Bravard triplájával tartotta a Pécs a vezetést, a 25-28 az állás a 12. percben. A 16. percben a vendégjátékos Jenkins egy felugrás után rosszul ért parkettre, úgy segítették le a pályáról. Mint később kiderült, ezt az ápolási időt kapta a játékos pihenőnek, mert közel 36 percet volt játékban. A hosszú szünet előtti negyedben Conwright dobott pontokat, Sarok ugyanezt tette. A 20. perc végén Sánta talált be egy egyéni akcióból, 45-47-re alakítva a félidő végeredményét.

Az első félidőben a pécsiek pontjait öt játékos gyűjtötte, a másik oldalon hét, Conwrig statisztikai teljesítménye 20 perc alatt 21/6 pont. A szünetben a Sopron csapata is megérkezett, és figyelte leendő ellenfelének a játékát.

TFSE-MTK-PEAC-Pécs (fotó: Pécsi STOP)

A folytatásban a Sarok a dudaszóval egy időben dobott triplát, 45-51 a 25. percben. Ismét áll a játék, Udodenko arca vérzik, jégtömlőt tesznek a sérülés helyére. Közben a hangosbeszélőn kézmosásra figyelmeztetnek. Azt is megtudjuk, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban több kézmosót, kézfertőtlenítőt helyeztek el a koronavírusra tekintettel. A PEAC elfárad, több a hiba, különösen a védekezésben, 30 perc után 67-57 az állás.

A záró negyedben 33 perc alatt három pécsi és két MTK-s játékos kerül a kipontozódás szélére, begyűjtöttek 4-4 hibát. Az első kipontozódott játékos az MTK-ból Németh volt, őt többen követték mindkét csapatból. A befejezés perceiben a PEAC próbálkozott, de fizikailag a jobban bíró MTK folyamatosan előnybe került, és 82-78 ra zárult a mérkőzés.

A találkozó után edzők, játékosok értékelték a mérkőzést. Meszlényi Róbert, a PEAC-Pécs vezetőedzője szerint megérdemelt nyert a TFSE-MTK.

"Engedtük, hogy a támadó lepattanókat megszerezzék. Puhák voltunk, különösen a negyedik negyedben, sajnos nekünk nincs Jenkinsünk, aki óriási fizikai erővel rendelkezik"

- mondta a mester. Talisia Udodenko, PEAC-PÉCS játékosa szerint minden poszton sokat hibáztak, a védekezés meg olyan volt, hogy azt nyomdafestéket nem tűrő módon tudná jellemezni.

TFSE-MTK-PEAC-Pécs (fotó: Pécsi STOP)

"A legjobb négy közé kerültünk megérdemelten. Óriásierő van bennünk, kisebb történelmet írtunk a győzelemmel. Tovább akarunk szárnyalni pénteken is a Sopron ellen”

- ezek már Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzőjének szavai voltak a meccs után. Doktor Anna, a TFSE-MTK játékosa is úgy látja, megérdemelték a sikert.

"Nagyon boldogok vagyunk. Mindenki nagyon akarta a győzelmet"

- fogalmazott.

TFSE-MTK-PEAC-Pécs (fotó: Pécsi STOP)

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP