A PEAC ifjú vívói, ismét a pandémia előtti szinten teljesítettek

2021. június 28. 17:36 2021. jún. 28. 17:36

Közel egy héten keresztül Keszthelyen rendezték az Utánpótlás Olimpici OB 2021 nevet viselő vívóversenyt. A csapatversenyben a fiúk megállíthatatlanok voltak és az elődöntőben a Budapesti Honvédot verték 45/34-re, majd a BVSC-t 45/36-ra– tudtuk meg Plazzeriano Gábortól, a PTE-PEAC vívószakosztály sajtóreferensétől

Az előző versenyszezonban a pandémia miatt szeptemberre kitolt OB idején számolt be a PTE-PEAC Vívószakosztály arról, hogy az elmúlt évtized legjobb utánpótlás-eredményeit érték el a feltörekvő korcsoportok tagjai a versenyen. Akkor egy ezüstérmet, négy bronzérmet és további négy döntős helyezést szereztek a pécsiek. Az idei OB június végén kezdődött. A verseny második napján már kiemelkedő eredményeket hoztak a PEAC vívói.

Az első versenynap egyéni gyermek versenyszámai érmet nem hoztak a pécsieknek, ám Bagoly Beni mentségére legyen, hogy a győztes fogta meg a nyolcba jutás során, Lippai Diának pedig egyetlen tuson múlt a továbbjutás.
A csapatversenyen viszont a fiúk megállíthatatlanok voltak, és a dobogó legfelső fokára állhattak. Hesz Krisztián és Hesz-Antonovics Dóra tanítványai: Bagoly Benedek, Bernhardt Áron, Nagy-Tószegi Soma és Szentpáli Dániel a nyolc közé jutásért az Avangarde VSE-t (45/22), a legjobb négyért az OVSE-t (45/26), a döntőért a Budapesti Honvéd (45/34) csapatát győzték le, majd a döntőben 45/36-ra múlták felül a BVSC gárdáját.

 

A fiúk példáját követve a Fodor Bianka, Lippai Diána, Sörös Eszter, Varga Judit alkotta leány csapat sem tétlenkedett: a Tapolca (45/35) majd az MTK2 (45/39) legyőzésével jutottak a legjobb négy közé, ám a BVSC megálljt parancsolt a PEAC-nak (45/22). A lányok a bronzmeccsen kiélezett küzdelemben maradtak alul a VASAS alakulatával szemben (45/39), a negyedik helyen végezve. A lányok második csapata: Faragó Tamara, Nyári Boróka, Papp Nikolett a 16. helyen zárt.  

Megyeri Alíz ezüstérmet szerzett a törpici leányok szezonzáró bajnokságán.
Danka Sándor tanítványa a táblán mind a négy direkt kieséses mérkőzését magabiztosan nyerte, s a döntőben mindössze 10/8 arányban maradt alul Légrádi (OVSE) ellen.

 

Az újonc fiúk versenyében két pécsi, Bagoly Benedek és Lippai Máté vívhattak a legjobb nyolcba jutásért, végül Beni a 11., Máté a 16. helyen végzett. A fiúk csapata az 5. helyen végzett, a legjobb nem fővárosi csapatként.

A bajnokság legtapasztaltabb korcsoportjában, a 14 évesek versenyében a fiúk között a 32-es tábláról nem jutott tovább pécsi vívó. Ám a PEAC fiatal csapata kitett magáért a csapatversenyben: 19 induló között a 6. helyezést érte el. 
A leányok serdülő egyénijében viszont szép fekete-fehérré varázsolták a díjátadót a pécsi leányok: Jakobi és Herke helye mondhatni kötelező volt a legjobb nyolc között, s meglepetésre Doma Bogi is csatlakozott az ünneplőkhöz: 5. Jakobi Júlia, 7. Doma Boglárka, 8. Herke Réka.


Szerző: Szabó Ferenc