A PEAC kézilabdásai ismét a feljutás küszöbén

2022. május 12. 21:13 2022. máj. 12. 21:13

Bajnokságot nyert az NB II Női Dél - nyugati kézilabda csoportban játszó PEAC. A hat régióban lebonyolított versenyt egy vereséggel zárták Papp László vezetőedző lányai. A hölgyek a harmadik bajnoki év után ismételten a feljebb lépés küszöbére kerültek, de eddig a szerencse elpártolt az egyetemisták mellől. A 2021-2022 évi bajnokságban talán sikerülhet a feljebb lépés.

- Évek óta a feljutás küszöbén vagyunk, kezdte a beszélgetést Papp László, a PEAC NB II-es női kézilabda csapat vezetőedzője. A covid járvány miatt félbeszakadt a 2019-2020 évi bajnokság. A 2020-2021 évi bajnokságban furcsa eredmény született a riválisunk mérkőzésén, majdnem kosárlabda mérkőzésen megszokott eredményt értek el a csapatok. A 2021-2022 évben az NB I. /B osztályt átszervezik. A két csoportból egy lesz, sok csapat alsóbb osztályban játszhat tovább, nekünk osztályzot kell játszani és a matematikai tudásra is szükség lesz a gólarányok számításánál. Legfontosabb, ha feljutunk, vállaljuk az NB I.B osztályt.

- Évek óta építkeztek, hogyan sikerült a napokban záródó bajnoki év? - kérdeztem a trénert.

- Az NB II-es magyar bajnokságban 6 régióban versenyeznek a hölgyek, a mi a Dél- nyugatiban játszunk. A 72 csapat között vagyunk mi is. Remekül zártuk az eddigi mérkőzéseket. Eddig 20 mérkőzést játszottunk, Siófokon szenvedtünk egyedül vereséget. Hat ponttal vezetünk a Szekszárd előtt így a hátra lévő két mérkőzéstől függetlenül megnyertük a bajnokságot. A dobott 645, és a kapott 449 góllal és az egy vereséggel egyedül a Szentendre jobb nálunk, akik eddig minden mérkőzésüket megnyerték. Azt hozzáteszem, hogy több bajnokcsapat van a régióban, aki egy vereséggel vezeti a tabellát. Igazán fiatal csapatunk van, a társaság 80 százaléka a pécsi egyetem hallgatója. A PSN Zrt. korosztályos csapataiból folyamatosan érkeznek a tehetséges lányok.

Azt is megtudtuk, hogy a hátra lévő bajnoki mérkőzések, osztályozók, besorolások után várhatóan június 1-én játszanak osztályozót semleges pályán a PEAC-os hölgyek.

 

A vezetőedző, Papp László csapatból senkit nem emelt ki. Statisztikából megtudtuk, hogy Horváth Virginia vezeti a házi góllövő listát, 124 találattal. Legutóbb Balatonboglár ellen is 11 alkalommal talált a hálóba. A vezetőedző azt elmondta, hogy május 20-án ünnepségre készülnek, amikor az Egyetemi sportcsarnokban az Alba Fehérvár KC-vel zárják a 2021-2022 évi bajnokságot.  

 

Szerző: Szabó Ferenc