A PEAC kosarasai nagyon megszórták pontokkal a Cegléd csapatát

2023. január 9. 18:14 2023. jan. 9. 18:14

A PEAC történetében ritkaságnak számító eredményt ért el Cegléden, ahol Kiss Virágék NB I-es női kosárlabda bajnoki mérkőzést játszottak. Könnyed, gördülékeny mérkőzésen 105-76-ra nyertek a pécsi lányok Albertirsán, ahol a mérkőzést játszották.
A 2022-2023 évi bajnokságban a pécsi hölgyek a negyedik 100 pont feletti győzelmet érték el. Az előzőekben a Győr két alkalommal, a Csata egy alkalommal nyert 100 pont feletti teljesítménnyel.

VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas PEAC 76-105

(21-29, 25-29, 15-23, 15-24)

 

Laufer találataival indult a mérkőzés, 4-0 után azonban Ivana Katanic alapvonali betörése nyomán az első pécsi kosár is megszületett. A szerb irányító, és Kiss Virág volt a fő pontgyáros az első negyedben. 7-10-nél Laczkó Sárit Rátkai Eszter váltotta, a korábbi válogatott kiválóság, Eördögh Edit lánya, a Cegléd ellen debütált az élvonalban.
A folytatásban egyik csapat sem sokat törődött a védekezéssel, a látványos játékot, szebbnél szebb gólpasszokat hozó második tíz percben a két gárda összesen 54 pontot dobott. Nagyon jól céloztak a játékosok. Mindkét oldalon, húsz perc játék után a hazaiak 48%-kal, Jovan Gorec tanítványai pedig 50%-kal céloztak.
A fordulás után belehúzott a Cegléd, közelebb is kerültek Cooperék (56-64), de ismét koncentráltabban tudott a Pécs játszani, 59-73-nál jött is Ló Elhadji Malick időkérése.

Az utolsó tíz percben még rá tudtak tenni egy lapáttal a fáradni látszó, de egész mérkőzésen szimpatikusan küzdő CEKK ellen. Jovan Gorec minden játékosának bőven adott lehetőséget ezen a találkozón, és ami külön örömteli, minden játékos dobott kosarat. Hat perc volt vissza a mérkőzésből, amikor a Szücs Réka, Laczkó Sári, Rátkai Eszti, Niki Olawuyi és Kaszás-Pap Regina ötös volt a parketten, ekkor 67-90 állt az eredményjelző táblán. A századik PEAC pontot Niki Olawuyi szerezte, a záró kosár pedig az élvonalban a szombaton bemutatkozó Rátkai Eszteré volt.

VBW CEKK Cegléd: Cooper 18/6, Horváth 4, Laufer 18/3, Williams 10, Kobolák 3. Csere: Szabó 5/3, Viszmeg 14/12, Szirony 3, Danóczi 1. Edző: Lo Elhadji Malick
 

NKA Universitas PEAC: Katanic 19/6, Laczkó 5/3, Wentzel 7/3, Burdick 8, Kiss 22. Csere: Sanchez 5/3, Rátkai 2, Calhoun 18/12, Szücs 4, Simon 5/3, Olawuyi 5/3, Kaszás-Pap 5. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka

 

Lo Elhadji Malick: – Mióta vezetőedzőként átvettem a csapatot, ez volt az első meccsünk, amikor egyben egy teljes hetet tudtunk készülni rá. Amire támadásban készültünk, nyolcvan százalékban végre tudtuk hajtani, védekezésben viszont szinte semmit. Sokat hibáztunk, elkéstünk, túl sok második esélyt adtunk az ellenfélnek, amely ezt kihasználta. Dolgozni kell tovább, a pozitív dolgokra építve, a hibákat minél előbb kijavítva.

 

Jovan Gorec: Jó mérkőzést játszottunk szombat este, amelynek a második félidejében jobban teljesítettünk. Nyilván csapatunk fókuszában már az Európa Kupa szerdai visszavágója van, erre jó jeleket mutattunk. Gratulálok ellenfelünknek is, ők is kihozták magukból, ami bennünk van, és sok sikert kívánok nekik és edzőjüknek!

 

Útban a kiesés felé

A PINKK Pécsi 424 Pécsett a PVSK sportcsarnokában lépett pályára a Csata ellen. Nem történt meglepetés Kovács Dénes vezető edző csapata nem tudta megszakítani a rossz sorozatát és továbbra is győzelem nélkül zárja az NB I-es tabellát.

PINKK PÉCSI 424–LUDOVIKA CSATA 49–83 (17–29, 11–21, 11–12, 10–21)

Kovács Dénes: – Sem támadásban, sem védekezésben nem úgy kezdtünk, ahogy megbeszéltük. A második félidőben a védekezésünk feljavult, de ezt a támadás sínylette meg. Apróságokon kell javítani, hogy meglegyen az első győzelmünk.
 

Tursics Krisztián: – Zsinórban a negyedik mérkőzésünket nyertük meg, ezúttal magabiztos, jó játékkal. Nagy rotációt tudtam alkalmazni, és akik beszálltak, komoly teljesítményt tettek hozzá a sikerhez. A Győr ellen bravúrral készültünk.

 

Szerző: Szabó Ferenc