A PEAC lecsúszott a dobogóról

2022. április 25. 12:34 2022. ápr. 25. 12:34

Utolsó mérkőzésére készült a NKA UNEVERSITAS PEAC a 2021-2022 évi NB I-es női kosárlabda bajnokságban vasárnap késő este Pécsett, a Lauber Dezső sportcsarnokban. A pécsi gárda a bronzéremért zajló harcban 1-1-re állt a DVTK ellen. Hosszú és küzdelmes szezon zárult le vasárnap este. A PEAC idén megmutatta magát, a korábbi évek nehézségei után megtörtént az előrelépés.

Csirke Ferenc, a csapat vezetőedzője a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, hogy: - Sok okos dolgot nehéz ilyenkor mondani. A negyvenharmadik mérkőzésünk lesz, mindenki tudja, hogy mi a tét. A lányok fantasztikus szezont hoznak, senkinek a megítélése nem ezen a mérkőzésen múlik. Nagy csatára számítok, hoznunk kell a védekezést, és bízom benne, hogy az elmúlt évek legnagyobb közönsége előtt sikerül behúznunk a bronzérmet.

A DVTK lett a bronzérmes a női kosárlabda NB I-ben, miután a harmadik helyért rendezett csata harmadik, vasárnapi mérkőzésén idegenben legyőzte a PEAC-ot, és összesítésben 2-1-re megnyerte a párharcot.  A szezon utolsó meccsén a Magyar Kupa-aranyérmes vendégek a nagyszünetben már 46-22-re vezettek, a találkozó legjobbja a miskolciak brit légiósa, Cheridene Green lett 27 ponttal.  A DVTK tavaly negyedik lett a bajnokságban.    

Völgyi Péter,  a vendégcsapat mestere: Küzdelmes, kiélezett és izgalmas – találkozóra számítot vasárnap Pécsett is. A két mérkőzés közötti néhány napban a frissítésen volt a hangsúly. A szezon végén már rendkívül fáradtak a csapatok, így szinte biztos, hogy az akarati tényezők fogják eldönteni a bronzérem sorsát. Nagyon jó tanulópénz volt az első találkozón az, hogy nagyon sok eladott labda és gyenge külső dobószázalék jellemezte a játékunkat. Ezt nem szabad még egyszer megengednünk magunknak, hisz a PEAC bebizonyította, hogy egy nagyon komplex, jól összerakott együttes.

Csirke Ferenc: – Most a diósgyőriek vehették át a bronzérmeket, de nem túlzás, mi is megérdemeltük volna. A második meccsen a kezünkben is volt a harmadik hely, de elengedtük. Itt a második negyedben mindenki egyedül akarta megnyerni a találkozót, ami nem vezethetett eredményre.
 

Völgyi Péter: – A Magyar Kupában kivívott siker után a lendületünk kitartott mostanáig. Nem kell mondanom, mekkora dolog idegenben győzni egy ilyen párharcban. Jó idényt futottunk, de a PEAC-nak is jár az elismerés.

Szerző: Szabó Ferenc