A PEAC-Pécs 24 óra alatt két bajnoki mérkőzést nyert

2021. március 11. 19:54 2021. márc. 11. 19:54

Szokatlan mérkőzéssorozaton van túl a PEAC-Pécs NB-I es női kosárlabda csapata. A pécsi lányok szerda és csütörtök este is Budapesten léptek pályára. Sarok Nikiék 24 óra alatt megmérköztek a VASAS Akadémia és a Csata együttese ellen is.

A mérkőzés elején perceken keresztül rontott dobásokat láttunk, majd a 3. perc közepén 5-2-es hazai sikert láttunk a táblán. A folytatásban Kiss Virág nem tudott hibázni 12-0-ás szériát hajtott végre. Nagy szünetre 18-32 -es állásnál vonultak le a pályáról a kosarasok. A 3. negyed pont szerzés tekintetében a leggyengébbnek sikerült, de ezt is a PEAC nyerte, 10-12. A záró negyed szorosra sikerült 14-14-et játszottak a csapatok. A pontszegény mérkőzésen a pécsiek két ifjú játékosa Wentzel Nóra (16/6) és Kiss Virág (15/9) fej - fej mellett szórták a pontokat. A csapatkapitány, Sarok Nikolett jelentős rutinjával a mérkőzés legjobbja volt. A 31 játékperc alatt pontszerzésben, labdák leszedésében is kivette a részét a sikerből. Írhatjuk, hogy megérdemelten nyert a PEAC-Pécs a VASAS Akadémia ellen, 58-42-re.

Eléggé csikorogva kezdett mindkét csapat, de hál' istennek az első negyed második felére megtaláltuk azt a játékot, ami működött a Vasas ellen. Nagyon szépen járt a labda, szép üres hárompontosokat dobtunk, ez mindenképp megalapozta a győzelmünket. Csütörtökön ki-ki meccset játszunk a Csatával, bízom benne, hogy ez a rövid idő elegendő lesz a regenerálódásra, mondta a mérkőzés után Csirke Ferenc a pécsi gárda vezető edzője.

 

A ki-ki meccs a Ludovika-FCSM-Csatával szemeket gyönyörködtető ritmusban kezdődött a PEAC számára csütörtök este. Strautmane és Andusic pontjaival 0-5 volt a 2. percben. Hegedűs a másik oldalon egy közelit dobott a zsákba, majd mind két együttes közel 50 százalékos teljesítménnyel érte el a pontokat. A negyedet 13-17-es eredménnyel zárták. A pécsiek remek ritmusban folytatták a 2. negyedben is. Kiss Virág közeli dobásával a 15. percben 29-39 volt az eredmény.  Szűcs Réka sikeres aszisztjaival 22-33 a 18. percben, a hazai edző időt is kért. A vendéglátóknál az irányító Angyal Barbara három tripla dobásával nem engedte el a pécsieket. A negyed záró akkordjaként Andusic saját lepattanójából pontokat formált. Két negyed után 26-40.

A találkozó első részében fáradtnak tűnő Csatát láttunk. A szünetben fejmosást kaphattak Tursics mestertől a hazai lányok. A 25. percre 39-45-re felzárkóztak. A pécsi Strautmane bele lendült a kosárgyártásba. Közeli és büntető dobásai aranyat értek, 41-50 a 26. percben. A másik oldalon Mányoki Réka labdái estek a zsákba, közelről, távolról és büntetőből egyaránt, 50-58 a negyed végére. A legnagyobb különbségű pécsi vezetés a 35. percben 55-69 volt. Nem is maradt el a Csata időkérése.

A pécsi center, Kiss Virág bravúr teljesítményével 65-76 el fejeződött be a találkozó.

A mérkőzés végkimenetele a 4-6 hely sorsáról döntött. A PEAC-Pécs Csata elleni sikerével a bajnoki tabella ötödik helyén végzett. A Csata a 6. helyen zárta az alapszakaszt. A DVTK 5. helyen várja a folytatást.

Szerző: Szabó Ferenc