A PEAC vívói érmekkel tértek haza Szolnokról

2021. december 14. 22:37 2021. dec. 14. 22:37

Advent harmadik hétvégéjén a PTE-PEAC legfiatalabb vívói Szolnokon, míg a veteránok Budapesten mutatták meg tudásukat. A főszerepet, két korosztályban is bronzérmet szerző, Varga Judit vállalta magára, a pécsi vívók közül. Az Olimpici GP mellett, a napokban felnőtt vidékbajnokságon is fényes érmeket gyűjtöttek a pécsi vívók.

Az utánpótlás korosztályok legjobb párbajtőrvívói az Olimpici GP versenyen, Szolnokon mérkőztek meg egymással december 10-12. között. A versenyre a PTE-PEAC is erős csapattal érkezett, melyet rögtön a nyitónapon egy Varga Judit révén elért dobogós helyezéssel támasztottak alá. Judit, aki Danka Sándor keze alatt sajátította el a vívás alapjait és jelenleg Hesz Krisztián vezetésével készül a gyermek korosztályban a csoportküzdelmek során nem teljesített magabiztosan, azonban a táblán magára talált, hiszen sorrendben VASAS-os, Avangarde VSE-s, BVSC-s ellenfelét is magabiztosan győzte le és az elődöntőben is csak szoros küzdelemben maradt alul.  A verseny második napján is hasonló forgatókönyv szerint alakult, hiszen a nap legjobb pécsi eredményét szintén Judit szállította, csak ezúttal az egy évvel idősebbek között. Judit ezúttal kiváló csoportkör után szolnoki, BHSE-s, két MTK-s ellenfelén át jutott a legjobb négy közé, ahol mindössze egy tusos vereséget szenvedett. Hesz Krisztián és Danka Sándor tanítványa így a bravúros harmadik helyen zárt ismét.

A vasárnapi napon a serdülők mezőnyében a lányok között Lippai Dia 27., míg a fiúk mezőnyében Kosztor-Nemes Boldizsár 23., Lippai Máté 24., Bagoly Benedek 32., Nagy-Tószegi Soma 47., Bernhardt Áron 52. helyen zárt.

A hétvégén az UTE vívótermében rendezték meg a Veterán Magyar Bajnokságot, melyen a legjobb eredményt Varga Tamásné Haraszti Krisztina érte el, az 50 év felettiek korosztályában szerzett bronzéremmel. A férfiak 50+-os versenyén Mátyás Pál 7., míg Eklics Gábor 9. helyen zárt. A pécsi vívók korelnöke Benedek Dezső 70+ korosztályban a 5. helyen zárt. A fenti eredménysorból is látszik, hogy a vívás kortalan sport és a PTE-PEAC vívói miden korcsoportban jól szerepelnek.

A Tisza parti városban, Szolnokon adtak egymásnak randevút a legjobb vidéki vívók is, az eseményen a PEAC vívói uralták a párbajtőr versenyszámokat.

A férfiak 64 fős mezőnyében Merkl Levente ezüstérmet nyert. Danka Sándor tanítványa mellett a legjobb nyolc közé jutott Farkas Bulcsú (7.) és Plazzeriano Gábor (8.) is. További pécsi helyezések 12. Hesz Krisztián, 39. Siker Mihály.

A PEAC vívóira 2021-ben még egy viadal vár a felnőtt Országos Bajnokság a hétvégén, melyre a férfiak klasszikus egyetemista csapattal, míg a lányok a kadet ezüstös, junior bronzos csapattal készülnek, tudtuk meg Hoffbauer Márk a PTE-PEAC Vívószakosztály  szakosztályvezetőtől.

 

Szerző: Szabó Ferenc