A Pécsi 424 kisiklott a Csata ellen

2020. december 15. 20:30 2020. dec. 15. 20:30

Lezajlott a PINKK-Pécsi 424 - Ludovika -FCSM Csata, a hazaik vereségével zárult a mérkőzés. A Pécsi STOP tudósítója a helyszínen volt, aki a következőképpebn vélekedett a mérkőzésről. 

Mint írja az Ludovika-FCSM Csata legutóbb a BEAC ellen diadalmaskodott. A hazaik pont gyártását Szűcs Lilla Lilla kezdte, majd Vorpahl is hibátlanul dobott közelit, távolit és egy büntetőt is. A vendég oldalon a két Réka, Lelik és Mányoky szórta  a pontokat. Keyona büntetővel vezetést szereztek a vendégek. A pécsi oldalon Vorpahl második triplája is sikeres vol, így az els negye után az állás: 24-26

A második negyed Vorpahl távoli dobásával kezdődött, és fordult az eredmény, 27-26.  A Csata pont gyárosa, Lelik  továbbra is lendületben volt, 13 perc alatt 18 landolt a neve mellett. A 10 pontos előnynél kezdte a vendégedző csapatának forgatását. A hazai tréner 15 perc alatt Zubacot cserélte Demeter Nórára. A negyed végjátékában 62 százalékos dobó teljesítménnyel a Csata növelte előnyét 20 perc után 34-54. 

A harmadik negyed elején hiba sorozatok voltak jellemzőek mindkét oldalon: eladott labdák, faultok, kihagyott közeli és távoli dobások. A 23. percben Zampare talált a zsákba. A PINKK pontját Vári dobásából a 25 percben láttuk 36-59. Szűcs begyűjtötte csapata negyedik tripláját 39-59. A Csata csapatából  26 perc alatt Farkas Sára kivételével minden játékos megmutathatta tudását a pályán. Mányoky büntetőjével zárul a harmadik negyed. 43-71. 

A negyedik negyedben nem igazán volt kosáreső, időközben pedig eljött a mérkőzés első időkérése is a vendégek részéről. 

A vendégeknél minden kispadon ülő játékos pályára lépett és dicséret számukra, hogy minden nevezett játékos pontot ért el. A nagy arányú vereség okait kereshetjük, talán az eladott labdák száma egyik döntő ok (20), de hHiba lehet az ötven százalékos siker a büntető dobásoknál. (7/14)

A PINKK szerdán legközelebb Győrben lép pályára. Iványi Dalmáék a 2020-2021 évi bajnokságban a negyedik mérkőzésüket játsszák le a tervek szerint.  A folyamatosan változó MKOSZ honlapján a PEAC mérőzése Győr ellen, a Rába parti városban október 31-re van jegyezve. 

Szerző: Szabó Ferenc