A pécsi csapatok közül, egyedül a PEAC maradt talpon

2021. december 20. 23:25 2021. dec. 20. 23:25

A hétvégén, szombaton és vasárnap a három pécsi NB I-es kosárlabda csapat lépett pályára. A sorozatot a PINKK kezdte Győrben, ahol nagyarányú vereséget szenvedtek. A folytatásban a Lauber Dezső sportcsarnokban a Szeged verte el Alexicséket. A pécsi szurkolók vasárnap este vigasztalódhattak a NKA Universitas PEAC -TFSE MTK mérkőzés után.

Több mint egy hónap után hazai bajnoki várt a PVSK-VEOLIA csapatára. Legutóbb még november 5-én, a Kaposvár ellen játszottak a Lauber Dezső Sportcsarnokban – az ráadásul egy rossz emlékű derbi maradt, hiszen vereséget szenvedtek. Volt mit javítani, még ha ez a Szeged ellen nem is tűnt egyszerűnek.

A kezdés viszont bizakodásra adott okot, hiszen Bryson és Illés kosarainak köszönhetően 5-0-val rajtolt a hazai gárda. A Szedeák egy 7-0-s rohanással válaszolt. Bryson viszont egy triplát dobott, így 8-7-nél elmondhattuk, hogy őrült rohanással kezdődött a találkozó.

Dragan Alekszics: a mérkőzés után elmondta: 

- Gratulálok a Szegednek, fantasztikusan támadtak és védekeztek. Mi nagyon rosszul játszottunk. Nem működött a kizárás a mi részünkről. Nem volt energia, nem harcoltunk, ilyen mérkőzést nem engedhetünk meg magunknak, különösen hazai pályán. Sok mindent ki kell cserélni fejben, mert nem lesz csapategység. A szurkolóinktól bocsánatot kérek, a következő meccs jobb lesz, és siker lesz.

PVSK-Veolia–Naturtex-SZTE Szedeák 93-115 (18-31, 25-32, 21-31, 29-21)

Idegenben lépett pályára a PINKK Pécsi 424. Az UNI Győr Mély-Út kiütéses, 111–71-es győzelmet aratott a női kosárlabda NB I szombati játéknapján. Bekk Zsanett, az edzői trión tagja értékelése:  Négy hete dolgozunk együtt a csapattal, és úgy érzem, hétről hétre javul a játékunk. A 71 pontos dobóteljesítményünk megfelelő, a 111 kapott viszont a védekezésünk kritikája.

Az NKA Universitas  PEAC-TFSE mérkőzésen a vendégek kaptak esélyt a vezetésre, két büntetőt dobhattak, Németh Alma csak egy lehetőséggel élt, 0-1. A folytatásban Baa Dominika két közelit dobott a zsákba, Wentzel Nóra triplával alakította az eredményt, 6-8 a 3. perc közepén. Az 5. perctől fordult az eredmény, Wentzel a megszokott dobóteljesítménnyel közelről és távolról is eredményes volt, 20-14 a 7. perc végén. Kiss Virág hibátlanul dobott 6 büntetőt és 29-18 a negyed végén.

A második negyedben, Theodoreán és Tapley is elkezdte szórni a pontokat, 33-29 a 15. percben. A lepattanó labdák szerzésében a hazaiak nagyon vezettek, az rosszabb, hogy az eladott labdák tekintetében is a PEAC mellett van a nagyobb szám, nem is maradt el a hazai időkérés. Kiss, Szücs, Wentzel hibátlanul dobták a büntetőket, nem így az MTK és 20 perc után  43-36.,  

 

Dudasova is betalált a 22. perc tájékán. Nagy szükség volt a pontjára, mert a vendégek közeledtek a PEAC kosár számaihoz. A 24. percben 52-44. Kiss Virág továbbra is húzta a csapatot, a PEAC 55 pontnál tartott a 25. percben. A 26. percben a vendégek távoli dobásokkal is próbálkoztak, eddig sikertelenül, 58-44 a 27. percben, vendég időkérésnél. A negyedet a PEAC növekvő fölénnyel zárta, 66-44.

A zárónegyedben is potyogtak a gólok. A vendégek részéről Szeitl Vanessza két távolit is értékesített. Szücs Réka pontjainak száma is kétjegyű, 86-59, 38. percben. Az utolsó percekre a pécsi mester fiatalokat is a pályára küldött, köztük Bojtárt és Laczkót. A mérkőzés 88-61-es eredménnyel zárult.

A mérkőzésekkel nem búcsúztak a 2021 évtől a pécsi kosárlabda csapatok. Például a PVSK-VEOLIA december 30-án zárja az évet Debrecenben.

 

Szerző: Szabó Ferenc