A pécsi egyetemisták örülhettek a Lauberben

2020. október 11. 09:06 2020. okt. 11. 09:06

Három nap után újra parkettre léptek az NB I-es bajnokságban játszó női kosarasok. A PEAC-Pécs a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogadta az ELTE BEAC-Újbuda csapatát, a meccsen a hazaiak bizonyultak jobbnak.

A negyed elején egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni, fej-fej mellett haladtak pontszerzésben a csapatok. A hetedik perben Szücs Réka dobott egy triplát, fault miatt büntetővel is próbálkozhatott, ami szintén sikerült. Rögtön utána Sarok is dobott egy távolit 18-10-re módosult az állás. Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője időt kért, forgatta a csapatát, Csirke Ferenc, a pécsiek mestere forgatta csapatát, a vendégek hét játékossal játszották le az első tíz percet, melynek végén 18-14-et mutatott az eredményjelző.

A második negyedben kevés ponttal indultak a hölgyek. A 13. percben hat kísérlet után az ELTE is megszerezte első tripláját Czank Tímea révén, 23-20 a 15. perc közepén. A PEAC-nál Kiss Virág dobott egy közelit, ezzel négyre növelte szerzett pontjainak számát.

Fotó: Szabó Ferenc

Balogh Judit időt kért a 17. percben, 29-20-as állásnál, utána Csirke Ferenc is időkérést jelzett. Időközben Wentzel Nóra közelijével tíz felettire nőtt a különbség, 31-20 az állás a 18. percben. A félidő előtt a pécsi edző kikérte második idejét is. Szücs Réka újabb triplát dobott, közel félpályáról talált be. A BEAC egy büntetőt hibázott, 34-25-ös eredmény volt látható a negyed végén.

Az első két negyed után legjobb mérleggel Szücs Réka rendelkezett: 9 pont, 5 lepattanó, egy assziszt volt a teljesítménye, de feliratkozott a pontszerzők közé Sánta Petra is.

A 22. perc végén 36-25-öt mutatott a kijelző, a pécsiek könnyű kosarakat dobtak a hazaiak, a 26. percben már 40-28 volt az állás.Sarok büntetőkből növelte az előnyt, majd Sánta triplázott, 45-30 a 28. percben. Azért a vendégek is megmutatták, hogy tudnak triplát dobni, Dusanic távolija landolt a zsákban, 57-41-re módosítva az állást.

A záró negyed első időkérése a hazai kispadról érkezett. A folytatásban Andusic dobott két közelit, 61-47 a 35. percben. A szintén pécsi játékos, Strautmane újabb pontokat dob, 63-47. Közben jött fel a BEAC, Csirke Ferenc 63-52-nél időt kért. A vendégek közben bünteetőkkel, labdaszerzésekkel tovább csökkentették a különbséget, a 40. percben 63-56-ot mutatott a kijelző. 63-59-nél, 12 másodperccel a vége előtt Balogh időt kért, de az álláson már nem tudtak változtatni a vendégek.

PEAC PÉCS-ELTE-BEAC Újbuda:65-59 (18-14, 16-11, 16-11,15-23)

Fotó: Szabó Ferenc

Mérkőzés után Csirke Ferenc PEAC vezető edzője elmondta, hogy 18 eladott labdával nem szoktak mérkőzést nyerni, de most sikerült. Andusic Tijana, a PEAC játékosa űgy látta, hogy ez az a típusú mérkőzés volt, ahol csak a győzelem számított, ezt pedig sikerült elérni.

Balogh Judit, a BEAC mestere értékelése szerint rengeteg hiba volt mindkét oldalon, örült volna, ha sikerül nyerniük. Dusanic Latinka, a BEAC játékosa véleménye szerint jól kezdtek, de sok labdát adtak a Pécsnek. A zárásban igyekeztek, de csak szépítésre volt elég az erőfeszítés.

Szerző: Szabó Ferenc


 

Forrás: Pécsi STOP