A pécsi, Fanni és Dani a legjobb aerobikusok Magyarországon

2022. december 23. 18:31 2022. dec. 23. 18:31

A PSN Zrt. aerobikusai, Mazács Fanni és Bali Dániel, és edzőjük, Varga-Réfi Eszter, elképesztő teljesítményt nyújtottak a 2022-es esztendőben. Az MTI kérésére elkészített sportági versenyben, aerobik sportágban a férfiak között a PSN Zrt. versenyzőjét, Bali Dánielt, a hölgyek között Mazács Fannit választották a legjobbnak. Lapunk a sikerről Fannival beszélgetett.

- Legutóbb az Egyesült Államokban rendezett Világjátékok előtt beszélgettünk. Akkor még nem tudtuk, hogy VB arannyal jöttök haza Pécsre. Hónapokkal az esemény után maradtak emlékek a nagy sikerről?

 - Rengeteg emlék maradt, hiszem egy nem mindennapi verseny volt. Fizikailag, lelkileg és mentálisan is nagyon nehéz volt, azonban teljesen nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy megérte. A trió gyakorlatunk az egész Világjátékok utolsó aerobik versenygyakorlata volt, ezért amikor a kijelzőn megjelent a pontszám, illetve az 1. helyezés, az valami egészen leírhatatlan élmény volt.

 

 

 

- Azt is tudjuk, hogy a győzelem után nem jöttetek haza. Amerikában maradtatok, a csapat több tagja önkéntes munkát vállalva dolgoztatok és ismerkedtetek a távoli világgal. Érdemes volt a kitartózkodás meghosszabbítása?

- Abszolút érdemes, kellett egy kis levezetés, hiszen egy rendkívül hosszú felkészülésen, és nehéz versenyeken voltunk túl. Igazi felüdülés volt a csapatársakkal úgy időt tölteni, hogy semmi nyomás, stressz nem nyomta mar a vállunkat. New York, Bosron, Niagara vízesés… hatalmas élmény volt.

 

 

- A világjátékokkal nem fejeződött be a versenyzés a PSN Zrt. sportolói számára. Milyen győzelmeket sikerült hazahozni?

- Azt gondolom, illetve remélem, hogy az egyesületünk fiatal versenyzőinek példa lehet a felnőttek nemzetközi versenyszezonja. Általában egy tavaszi félév során 3-4 országban, több kontinensen is megfordultunk, ami mindig nagy lelkesedést és sok kérdést vált ki a kisebbekből. Illetve a külföldi versenyek élő közvetítéseit mindig lelkesen követik, erről gyakran kapunk képeket, illetve üzeneteket, ami számunkra is igen motiváló.

 

 

- Az MTI adatgyűjtése alapján Aerobic sportágban két pécsi versenyző nyújtotta a legjobb teljesítményt, aerobic sportágban 2022-es esztendőben. Az érintett, Mazács Fanni hogyan értékeli az elismerést?

- Igazan megtisztelő, hogy idén is én kaphattam ezt a címet. Gyógyszerész szakot végeztél, jut idő erre a tevékenységre? Egy igazan intenzív féléven vagyok túl, a Világjátékokat megelőző versenyünk, a Világbajnokság tulajdonkeppen egybe esett az államvizsgám időpontjával. Így egy heten belül történt egy gyakorlati, illetve elméleti államvizsga, illetve 3 Világbajnoki döntő. Kellett egy kis szünet ezt kiheverni, ezért jelenleg is állás keresésben vagyok.

 

 

 - Pécsett nagy hagyományai vannak az Aerobic-nak és a sportágban elért sikereknek. Sokak mellett, Katus testvéreket, Réfi Esztert, Borsos Anitát a világon megismerhették. Napjainkban már Mazács Fanni neve is jól cseng az Aerobic világában. A sikerkovácsok utódai már megtalálhatók a Lauber Dezső sportcsarnokban?

- Büszkén mondhatom, hogy a PSN Zrt.-ben jelenleg is igen sok, elképesztően tehetséges gyermek aerobikozik. Nagyon hosszú és göröngyös út vezet odáig, hogy valaki sikeres felnőtt versenyző legyen, azonban a mi egyesületünkben szerencsére ehhez minden feltétel adott. Sok sok kitartással az új generáció bármire képes lehet.

 

Szerző: Szabó Ferenc