A PINKK-be igazolt a PVSK-tól a világbajnoki bronzérmes kosaras, Horváth Boglárka

2021. augusztus 31. 20:39 2021. aug. 31. 20:39

Harmadik helyen zárt a magyar válogatott a debreceni U18-as 3x3-as kosárlabda világbajnokságon, a csapat meghatározó tagja volt a PVSK-nevelésű Horváth Boglárka is, aki már a PINKK-Pécs 424 NB I-es csapatát erősíti. A bedobó játékossal a magyar csapat sikeréről beszélgettünk.

Az U 18-as világbajnokság bronzérmes csapat tagja, Horváth Boglárka elmondta, hogy a 3X3 -as kosárlabdában minden pályára lépő játékosnak egyforma feladatai vannak. Akár védekezésben, akár pontszerzésben. Bogi elmondta, hogy a spanyol csapat szakította meg a magyar együttes sikeres útját, és így a döntőben nem játszhattak az amerikaiakkal. Maradt a Német válogatott, akiket 19-13-ra vertek a bronzmérkőzésen.  Azt már a statisztikából tudtuk meg, hogy a PINKK játékosa 5 ponttal járult a sikerhez. Kérdésre megtudtuk, hogy a kosaras számára nem a pontok száma volt a fontos. Az igazi örömet az eredményjelzőn mutatott győzelem jelentette a németek ellen.

A játékos arról is beszélt, hogy nagyon sokat töltött vonaton Dombóvár és Pécs között. Hosszú időn keresztül így járt a PVSK edzéseire. Középiskolás korában, Pécsett kollégiumba került így még többet tudott a kosárlabdával foglalkozni. Nyári pihenő számára nem volt, elfoglaltság volt bőven a válogatottnál, ahol Földi Attila és Földi Alexandra testvérpáros 12 alakalommal is tartott edzéseket. Közben augusztus elejétől a PINKK megkezdte az alapozást és pénteken már a Csata otthonában Budapesten edzőmérkőzést is játszanak tudtuk meg a kosaras hölgytől.

Debreceni Eszter PVSK, női utánpótlás szakág-vezetője egyesületük honlapján elmondta, ahogy Horváth Boglárka  a PVSK-hoz került rögtön lehetett látni a mentalitásán, hogy sokra viheti. Manapság sokszor hiányzik a gyerekekből a csibészség, Bogi esetében ez is megvolt, ami mellett jó fizikális paraméterekkel is rendelkezett. Jól ugrott, jól futott, illetve ami nagyon fontos, intelligens a kosárlabdához. Talán ez az, ami a legfontosabb, már kiskorában kitűnt, hogy olvassa a játékot. Fizikálisan és mentálisan is egy nagyobb kihívás vár az előző évek után. Az utánpótlásban egy meghatározó játékos volt, a felnőtt csapatnál meg kell tanulni részfeladatokat is ellátni. Nem lesz 20-30 perce megmutatni, hogy mire képes, 2-3 perc alatt kell tudni bizonyítani a tehetségét, ismerve Bogi hozzáállását, nem fog megijedni a feladatoktól, ki fogja tudni harcolni, hogy egyre több perce legyen az élvonalban" - tette hozzá a PVSK női kosárlabda utánpótlás szakág-vezetője, Debreceni Eszter a PVSK honlapján.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által rendezett tornán ügyességi versenyt is rendeztek, melyen a selejtezők négy legjobbja szállt harcba a győzelemért. Horváth Boglárka ezen a megmérettetésen ezüstérmes lett, ezzel a hétvégén két világbajnoki érmet is szerzett a PINKK frissen igazolt játékosa.

Szerző: Szabó Ferenc