A PINKK megizzasztotta a Szekszárd kosárlabda csapatát

2021. március 5. 15:22 2021. márc. 5. 15:22

Pályacserével játszották le a PINKK- Pécsi 424- KSC Szekszárd NB-I es női bajnoki kosárlabda mérkőzést csütörtök este Szekszárdon. Mind két együttes a 2020-2021 évi bajnokság utolsó előtti mérkőzést játszotta le. A PINKK február 20 óta készülődhetett a találkozóra. A KSC vasárnap Budapesten bronzmérkőzést játszott a Magyar Kupában, ahol begyűjtötte a PEAC ellen a harmadik helyett.

Studer Ági triplájával kezdődött a mérkőzés, Jáhni Zsófi szintén távolival mutatkozott be, 5-7 a 4. percben. A 7. percben Zuban is hármast dobott és a PINKK rövid időre átvette a vezetést 12-11. Studer fordított, de Vári büntetőivel ismét a pécsi együttes vezetett, 14-13. A cserepadról érkezett Szabó Flóra egymás után két távolija is a zsákba esett, első negyed végére 20-22.

 

A második negyedben is folytatta a PINKK a szorongatást és az izzasztást. A 15. percben 32-30 at láttunk a táblán. Vorpahl és Zubac jó százalékkal célozta a kosarat. A hazaiak feltűnően sok labdát adtak el. Zeljko Dokic edző időt is kért. A Szekszárd mestere forgatta a csapatát. Vanja Miljkovic pécsi edző a kezdő ötösét játszatta folyamatosan. A hosszú szünetre 46-46os állásnál mentek pihenőre a lányok. 

 

A 27. percben kezdett meglépni a Szekszárd, Goree, Studer, Friskovec alig hibáztak, 50-62 az eredményjelzőn. A PINKK botladozott a dobásoknál. Vári Zita 6 közeli dobásából egyik sem ért pontot. Szűcs Lilla 3 triplája elszállt a palánk mellett. A negyed eredménye 7-18- ra alakult.

 

A záró negyedet 53-64-el kezdték a játszó felek. A PINKK közel 5 percen keresztül nem ért el pontot. A vendégek gólcsendje már a 3. negyedben kezdődött. A mérkőzés legjobb teljesítményét a PINKK-ben pályára lépő Vorpahl nyújtotta, aki (39, 45) közel 40 percet a pályán tartózkodott.  A Szekszárd csaptában Miklós Melinda kapta a legtöbb lehetőséget a játékra. A PINKK-Pécs 424-KSC Szekszárd 71-85 eredménnyel zárult.

 

Vanja Miljkovic PINKK edzője: – Gratulálok a Szekszárdnak, és sok sikert kívánok nekik a jövő heti Európa Kupa-megmérettetéshez. Most kezdődik számunkra a legfontosabb része a szezonnak, így teljes figyelmünkkel azon leszünk, hogy a hétvégi Cegléd elleni meccs után készen álljunk play-outra.
 

Djokics Zseljko Szekszárd: – Csak a második félidőben kezdtünk el játszani. A harmadik negyedben mindössze hét pontot kaptunk, azt az utat kell járnunk, amire akkor léptünk rá.

Szerző: Szabó Ferenc