A PINKK továbbra is az élvonalban

2021. április 4. 16:26 2021. ápr. 4. 16:26

A PINKK Pécs 424 női kosárlabda csapata az alsóházi rájátszásban első győzelmét érte el szombat este Zalaegerszegen. A pécsiek végig kezükbe tartották a mérkőzést, 71-60 ra nyerték a találkozót. A ZTE továbbra is nyeretlen a 2020-2021 évi bajnokságban.

A PINKK másodedzője, Frano Radan mérkőzés előtt arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnék a győzelmet begyűjteni. Siker esetén a csapat biztosítaná a bennmaradást az élvonalban. Egész héten erre a találkozóra készülték, arról is beszélt, hogy a cserepadról is ponterős játékosok érkezhetnek a parkettre.

 

A vendégek 0-4-el kezdtek, Vorpahl és Zubac dobott közeliket. A vendéglátók a 35 éves bedobónak, Szabó Petrának köszönhetik, hogy a negyedet 21-16-ra a ZTE hozta. A rutin mellé a fiatal kanadai, Tushscherer játéka kellett, hogy szorongassák a pécsi gárdát. A félidőben 39-39-el zárták a lányok a 20 percet.

 

A folytatásban a boszniai Zubac és Vorpahl sikeres dobóteljesítményüknek köszönhetően a 3 negyed a PINKK sikerével zárult, 11-16. A bedobó, Demeter Nóra alig maradt le Vorpahlék teljesítményétől. Kovács Kitti sokak szerint váratlanul a mérkőzés egyik sikerembere volt. Hatvan százalékot meghaladó dobóteljesítmény kevés játékosnak sikerült a találkozón. Három negyed után 50-53 volt az eredményjelzőn

 

A záró negyedben hazaioldalról Szabó, a vendégektől Vorpahl pontozódott ki. A mérkőzésen sok lehetőséget kapott a pécsi Tenyér Zsófi aszisztjai VAL pontot értek, de a sok hibás dobása rontotta teljesítményét. A 40 perc végig a PINKK fölényét jellemezte. Zubac közelről és büntetőből is eredményes volt. Lepattanót is szerzett. A találkozót Szűcs Lilla két sikeres büntetője zárta, 60-71

 

A PEAC-Pécs Budapesten a VASAS Akadémia vendége volt a felsőházi rájátszásban. A pécsieknek nem sikerült a második győzelmet begyűjteni, így kedden Pécsett harmadszor is megküzdenek a VASAS Akadémiával a jobb helyezésért. A szombat esti második mérkőzést a VASAS nyerte a PEAC-Pécs ellen 70-63-ra.

Szerző: Szabó Ferenc