A PMFC a Szolnokkal, a Szentlőrinc a Kazincbarcikával meccsel vasárnap

2020. október 17. 15:03 2020. okt. 17. 15:03

 Dacára annak, hogy négy focista és négy stábtag koronavírusos lett a PMFC-nél, a csapat vasárnap Szolnokra utazik bajnokit játszani. A Szentlőrincnél is több játékosnak pozitív lett a tesztje, de mindettől függetlenül vendégül látják Kozármislenyben a Kazincbarcikát.

A PMFC mostani ellenfele, a Szolnok jellemzően egygólos mérkőzéseket játszik: egy góllal nyernek, egy góllal veszítenek, egy-egyes döntetlent érnek el. A PMFC teljesítménye is hasonló: három 0-0 van a tarsolyban, továbbá három olyan meccs, melyen egy gól esett, a 11 bajnoki mérkőzésen rúgott 11 gól nem a csatárokat dicséri. A Szolnoknál sem a támadójáték az erősség: 11 meccsen 10-szer találtak be a hálóba. Mindezek függvényében várhatóan nem lesz gólgazdag találkozó az október 18-i.

Vas László, a Pécs vezetőedzője telefonon elmondta, hogy a csapat tagjai közül négyen, a stábtagok közül szinten négyen pozitív korona vírus eredményt produkáltak. Elárulta, van olyan, aki már hétfőn elhagyhatja a karantént, jó jel, hogy a sportolók tünetmenetesek.

A hiányos csapatról a mester elmondta, hogy kiegyensúlyozott a keret, ebben a nehéz helyzetben mindenki átérzi, hogy a maximumot kell nyújtani. A PMFC eddigi eredményei alapján ott van a tabella felsőházának alsóbb részén. Amennyiben nyerne vasárnap, felkerülhetne az éllovasok közé. A meccs 17 órakor kezdődik.

A Kazincbarcikát fogadja a Szentlőrinc

A Szentlőrinc ideiglenes otthonában, Kozármislenyben fogadja a Kazincbarcikát vasárnap 14:30-as kezdettel. Két hete Győrben nyertek Hleba Tamásék, de rájuk férne egy újabb siker, mivel igencsak a tabella alján tanyáznak jelenleg.

Fekete Tivadar, a Szentlőrinc szakmai igazgatója kérdésünkre telefonon elmondta, hogy őket sem kímélte a járvány: pár játékosuk koronavírus-tesztje pozitív lett. Fekete kifejtette, az MLSZ előírásai szerint rendszeresen kell tesztelni, de eszükbe sem jutott a halasztás, a rendelkezésre álló játékosokkal állnak fel a Kazincbarcika ellen.

A szakmai igazgató szerint szeretnék, ha ismét nyernének. Győrben olyan együttes felett arattak győzelmet, mely rutinosabb játékosokkal rendelkeznek, minden posztra minimum két azonos képességű játékosuk van. Fekete Tivadar akkor lenne boldog, ha begyűjtenék vasárnap délután a három pontot, ezzel felzárkózhatnának a középmezőnyhöz, és jobban felértékelődne a győri siker is.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP