A PMFC elköszönt a Magyar Kupától

2020. február 19. 21:08 2020. feb. 19. 21:08

A PMFC nagy meglepetést okozhatott volna egy hete az élvonalban játszó Paks elleni Magyar Kupa labdarúgó mérkőzésen Pécsett a Stadion utcában. A nagy lehetőséget azonban Tihanyi és Rácz is elpuskázta, a két játékos 11-est hibázott. Vas László játékosai az atomvárosban nem tudtak fordítani.

A Pécs egy hete nem élt a nagy lehetőséggel. Nem így tett az ugyancsak NB III-ban játszó Lipót együttese az NB 1-ben játszó Zalaegerszeg ellen. Az alsóbb osztályban játszó együttes saját otthonában verte a Zalaegerszeg gárdáját 3-1 arányban, akinek munkáját a pécsi kötődésű Márton Gábor vezeti.  A ZTE otthonában kijavította a hibát, és 5-1-es győzelemmel jutottak a nyolc közé.

A PMFC közel azonos felállásban lépett pályára, mint egy hete otthonában a Paks ellen. Kivétel volt Tihanyi Olivér, akinek combsérülése nem jött rendbe. Kovács Benedek helyett Helesfay védett. Az első 45 percben nem született gól. A folytatásban az 57. percben a hazaiak rúghattak 11-est. Hahn János nem hibázott és betalált Helesfay kapujába, 1-0.

A találkozó hátralévő része leginkább a sárga lapok kiosztásáról szólt, miközben a pécsi szurkolók próbálták buzdítani a csapatukat.

A Magyar Kupa 16 csapata közül a Szombathely-Budapesti Honvéd találkozó résztvevői túlórázni kényszerültek. Az első mérkőzésen a Honvédnél és Szombathelyen a rendes játékidőben 1-0  arányban nyertek hazai pályán játszó csapatok. Szombathelyen kétszer 15 perces hosszabbításra volt szükség, a piros-feketék idegenben 2-1 re zárták a 120 percet. Az idegenben rúgott gól Lanzafamének és csapatának a 8 közé jutást jelentette.

A labdarúgó Magyar Kupa visszavágó eredmények, és a 8 közé jutott csapatok

III.kerületi  TVE –Dorog: 0-2

MOL Fehérvár-Újpest FC: 1-0

ZTE-Lipót Pékség SE: 5-1

Puskás Akadémia-Békéscsaba: 3-0

Kaposvár-Mezökövesd: 1-3

Dunaujváros-MTK: 0-2

Szombathely-Budapesti Honvéd: 2-1

Paks-PMFC: 1-0

Szerda este már sorsoltak, és a folytatás párosítása is megvan:

Paks-Budapesti Honvéd

Puskás Akadémia-Mezőkövesd

ZTE-MOL-Fehérvár

Dorog-MTK

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP