A PMFC és a Szentlőrinc is begyűjtötte a 3-3 pontot

2022. augusztus 15. 12:10 2022. aug. 15. 12:10

A baranyai NB II-es labdarúgócsapatok a 2022-2023 évi bajnokság második fordulójában jól teljesítettek. Az újonc Kozármisleny, hazai pályán verte a Tiszakécske csapatát. A Szentlőrinc otthonában ikszelt a bajnoki címre is esélyes MTK ellen. A PMFC Budafokról hozott el egy pontot. A harmadik fordulóban is hasonló sikereket érhetnek el a csapatok. A Pécsi STOP vasárnap a PMFC és az újonc, Credobus Mosonmagyaróvár mérkőzésre látogatott ki a Stadion utcába.

A vendégcsapat Mosonmagyaróvár a 2021/22-es kiírásban elképesztő teljesítményt nyújtva toronymagasan, összesen 100 pontot szerezve (32 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 114 rúgott és 20 kapott gól) nyerték meg az NB III Nyugati-csoportját, miközben 22 ponttal többet gyűjtöttek a mögöttük második helyen végző BVSC-Zuglónál. Így a PMFC nem számíthat sétagaloppra a Nyugat magyarországi csapat elleni találkozón.  

A találkozó elején az egykori pécsi labdarúgó, Tóth József elhalálozása miatt tartottak megemlékezést. A Mosonmagyaróváron született sportoló, éveken keresztül Pécsett volt kedvenc labdarúgó, majd az Újpestbe igazolt, 56 alkalommal a magyar válogatott mezét is felhúzta.

24. perc: Megszerezte a vezetést a PMFC. Makrai vezethette hosszan a labdát a bal szélen, látványosan átívelte a játékszert a másik oldalara Harsányi elé. A támadó mozgásban átvette a labdát, majd 15 méterről a hosszú sarokba bombázta a labdát, 1-0.

28. perc: Kissé kisodródott helyzetben vezethette a labdát a kapusra Tóth-Gábor, de el tudta lőni a kapus mellett. A labda a kapufáról kifele pattant. Nagy kavarodást láttunk az ötösön belül, visszafutó Czingráber besodorta a labdát saját csapata hálójába, 2–0. 

71. perc: Egy talpalás miatt a PMFC játékosai reklamáltak a játékvezetőnél, aki

továbbot intett. A támadásból Nagy Zoárd megszerezte első gólját a Mosonmagyaróvárnak. A szurkolok sokáig elmarasztalták a játékvezetői hármast.

 

PÉCSI MFC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–1 (2–0)
PMFC Stadion, 

 Pécsi MFC: Helesfay – Mayer (Kövesdi, 76.), Rácz, Katona L., Hadaró – Kesztyűs (Svedyuk, 76.), Futó – Makrai (Kónya D., 64.), Nikitscher, Harsányi (Tihanyi, 83.) – Tóth-Gábor (Grabant, 83.). Vezetőedző: Weitner Ádám.
 

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Dezamits, 70.), Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., szünetben) – Tóth L. (Illés D., 56.), Végh, Gáncs (Múcska, 70.) – Szalka (Nagy Z., szünetben), Boros. Vezetőedző: Varga László.
Gólszerzők: Harsányi (24.), Czingráber (28. – öngól), ill. Nagy Z. (71.)

 

Weitner Ádám: – Az első félidőben magabiztosan játszottunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Kettő-nulla után azonban, mindent egy lapra tett fel a vendég gárda, így a második félidő részünkről a szív diadala volt. Úgy látom, mentálisan összeért a társaság.
 

Varga László: – Az első nagy ziccer a mienk volt, de az első félórában megilletődötten játszottunk. Utána is megvoltak a lehetőségeink, de sajnálom, hogy hagytunk egy félidőnyi előnyt a Pécsnek. Végig győzelemre játszottunk, de fel kell vennünk az NB II ritmusát, hiszen mi a harmadosztályból jöttünk egy fiatal, de fejlődőképes társasággal.

A Kozármisleny csapata 8 év után találkozott ismételten az Ajkával.  2007-és 2014 között 14 alkalommal találkoztak a második vonalban. Az Ajka 6 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, a Mislenynek 4 alkalommal sikerült. A csapatok 4 alakalommal nem bírtak egymással.  Közel egy év tízed után találkozott a két csapat és gólgazdag mérkőzésen az Ajka otthon tartotta a három bajnoki pontot.

FC AJKA–HR RENT-KOZÁRMISLENY 4–2 (2–2)
Ajkai Városi Sportcentrum, 

 AJKA: Horváth Dániel – Szűcs K., Jagodics B., Tar, Csemer – Kenderes Z. (Berzsenyi, a szünetben), Tóth G. (Görgényi, 90+1.) – Csizmadia Z. (Vogyicska Bálint, 58.), Dragóner F. (Gaál B., a szünetben), Doncsecz (Sejben V., a szünetben) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly
 

KOZÁRMISLENY: Budzsáklia – Tölgyesi, Gál Sz., Füredi – Horváth Dániel, Kosznovszky – Vajda (Beke, 62.), Bartha L. (Puska, 78.), Vogyicska Balázs (Hampuk, a szünetben), Kirchner (Osei, 78.) – Kulcsár K. (Tóth Z., 68.). Vezetőedző: Tóth László
Gólszerző: Jagodics B., (20.), Szarka Á. (22., 74. – az elsőt 11-esből), Gaál B. (77.), ill. Vajda (10.), Horváth Dániel (43.)

A Szentlörinc az MTK elleni bravúros döntetlen után ismét hazai pályán játszott a hétvégén, a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadták Darócziék A Tisza partiak kérték a pálya felcserélési jogot, mivel otthonukban a gyepet felújítják. Az előző szezonban tavasszal sikerült nyerniük, szeretne ismételni a baranyai együttes. Az ismétlés bravúrosan sikerült.

SZENTLŐRINC–SZEGED-CSANÁD GA 2–0 (2–0)
Szentlőrinci Sporttelep

SZENTLŐRINC: Prokop – Keresztes B., Havas, Nagy Zs. (Tamás L., a szünetben) – Erdélyi, Németh E., Papp G. (Vidnyánszky M., 66.), László D. – Daróczi (Török L., 81.), Rétyi (Filipovic, 66.) – Mervó (Csörgő R., 66.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
 

SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Temesvári (Tóth B, 52.), Szilágyi Z., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., a szünetben) – Pintér Á., Szatmári L., Szakály D. (Dobos, a szünetben) – Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Rétyi (27. – 11-esből), Daróczi (38.)

Nem sok pihenő marad a következő fordulóig. Szerdán hétközi találkozók lesznek. A sorsolás szerint szerdán este 7 órakor Kozármislenyben a PMFC lép pályára. A 2022-2023 évi bajnokság első megyei derbije lesz várhatóan nagy érdeklődés mellett. A Szentlőrinc Dorogra látogat.

Szerző: Szabó Ferenc