A PMFC két pontot engedett ki a kezéből a Nyíregyháza ellen

2022. április 18. 14:44 2022. ápr. 18. 14:44

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában két 45 pontos csapat: a Nyíregyháza Spartacus FC és a PMFC találkozott egymással vasárnap 17 órától Balmazújvárosban. A mérkőzés eredménye a 93. percben alakult ki, amikor a hazaiaknak sikerült az egyenlítés, és 1-1 es eredménnyel zárták a találkozót.

A pécsi NB II-es labdarúgócsapat továbbra sem teljes, ezúttal is több hiányzójuk volt. Geiger Norbertet a hét második felében kézsérüléssel műtötték, a támadóra emiatt várhatóan hosszabb kihagyás vár. Rajta kívül sérülésből fakadóan ismét hiányozott Helesfay Donát, Preklet Csaba és Króner Martin, míg Hegedűs Márk öt sárgája miatt nem léphetett pályára a húsvétvasárnapi bajnokin.


A PMFC először lépett pályára húsvét vasárnapján, a balmazújvárosi labdarúgópályán. A helyszín változás oka volt, hogy a nyíregyházi pályát átépítik. A mérkőzés elején támadólag léptek fel a pécsiek, először Bíró, majd Szabó Zalán célozta meg a hazai kaput. A lövések a kapu mellett hagyták el a pályát. A 9. percben a 16-on belüli térről kapott labdát hátra gurítva, Nikitscher Tamás és 22 méterről a bal alsó sarokba rúgta a labdát. Fejér kapus későn vetődött a labdáért, 0-1. A gól után a 15. perctől, 3 perc alatt hárman is sárgalapos figyelmeztetésbe részesültek. Először Feczkó Tamás a hazaiak edzője, majd Futó és Katona is pécsi oldalon lapot kapott. Nincsenek veszélyben a kapuk. Mindkét csapat a középpályán erőlteti a játékot. Greso a 33. percben helyzet nélkül 15 méterről lövésre szánta el magát. A labda a léc felett hagyta el a játékteret. A hazaiak támadóját, Gresót a pécsi 16-os oldalvonalánál elfeküdt, hosszan ápolták. A 42. percben Nikitscher kézzel ért a labdához, sárgalap a jutalma. Gresó a labda mögött, 21 méterre a pécsi kaputól, szabadrúgása a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A találkozó első cseréjét a szünetben Vas László, pécsi mester hajtotta végre, Szabó Zalánt Zsemlye Balázs váltotta.

A második félidő Márkus Attila távoli lövésével kezdődött, de nem okozott gondot a pécsi kapusnak. Az 59. percben újabb pécsi csere, Bírót, Adamcsek, Grabantot, Tihanyi váltotta. Adamcsek személyében a házi gólkirály érkezett. A 65. perc a hazaiak, beszorították a PMFC-t a kapujuk elé, de a védelem a helyén volt. A Nyíregyháza vélhetően fokozni akarta a támadásokat, kettős cserét is végre hajtott edzőjük, Feczkó Tamás. A 69. percben időhúzásért kapott Bukrán sárgalapot.

A 71. percben Tihanyi kontra támadása biztatónak tűnt, ám a lövés elzúgott a hazaiak kapuja előtt. Közben a pécsi játékost Szokol lerántotta, sárgalap lett a jutalma. Újabb hazai sárga a 76. percben Godwords könyökölte le Tihanyit a 76. percben. A két legtöbbet dolgozó hazai játékost cserélte le edzőjük, elhagyta a pályát Zamostny és Gresó, érkezett helyettük Banyoi és Nemes.  A 87. percben a pécsi ötösön belül lábról, lábra pattogott a labda. A védők és a pécsi kapus tudott hárítani. Nagy hazai helyzet volt. A 93. percben egyenlítettek a hazaiak. A csereként pályára lépő Szabó Bálint a kapufáról visszapattanó labdáját 20 méterről a pécsi kapu bal alsó sarkába bombázta 1-1. 

Feczkó Tamás, Nyíregyháza vezetőedzője: - A sors igazságtalansága, hogy ezt a mérkőzést nem nyertük meg. Kétszer a kapufáról pattant ki a labda, kétszer a gólvonalról mentettek a pécsi védők. Annak örülök, hogy egy saját nevelésű fiatal játkosunk szerezte az egyenlítő gólunkat.

Vas László, PMFC vezetőedzője: - Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan megszereztük a vezetést is, majd kontrolláltuk a találkozót. A Nyíregyháza főleg pontrúgások után volt veszélyes, de ezekből nem sikerült betalálnia. Nem jó a hosszabbításban két pontot veszíteni, de megérdemelt döntetlen született.  

 

Szerző: Szabó Ferenc