A PMFC labdarúgó csapata őrzi veretlenségét

2022. november 10. 15:20 2022. nov. 10. 15:20

A Merkantil Bank Liga NB II-es küzdelemsorozatának 16. hétközi fordulóját rendezték szerda este Pécsett, a Stadion utcában. A Pécsi MFC – Gyirmót FC Győr csapatát fogadta, ahol az eddig veretlen hazai csapat megőrizte sikeres eredményét. Az elmúlt évben még az első osztályban játszó Gyirmót sem tudott a PMFC fölé kerülni.

Jelenleg a Pécsen született, de családjával Győrben élő Weitner Ádám felel vezetőedzőként a csapat szakmai munkájáért, aki játékosként a 2006-2007-es, majd a 2010-2012-es években összesen 54 mérkőzésen viselte a Gyirmót kék-sárga mezét, és ez idő alatt 28 góllal terhelte meg ellenfeleinek hálóját, ezekkel a mondatokkal dicsérték a pécsi mester a Gyirmót internetes oldalán. A szerda esti találkozóról írhatjuk, hogy a győri születésű Csertői Aurél vezette csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal, amit Pécsről elvittek.

A 11. percben Kocsis Máté a 16-on belülre veregette magát, szerelni akaró vendég védő elkaszálta a pécsi középpályás lábát. Antal Péter játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Tóth Gábor Kristóf a pécsiek házi gólkirálya a kapu bal oldalába rúgta. A vendég kapus jobbra vetődött.

Az 59. percben a vendégek Erdei Milán fejesével egyenlítettek, aki öt méterről talált a pécsi kapuba, 1-1.

A PMFC 4-3-2-1 felállásban játszott a mérkőzés jelentős részében. Azt láttuk, hogy Tóth Gábort Polgár Kristóf folyamatosan követte. A Gyirmót egyenlítő gólja kicsit megijesztette a PMFC, ám a végjáték egyértelműen a hazaiaké. Nagyobbnál nagyobb gólhelyzeteket dolgoztak ki. Nikitscher Tamás és a csereként érkezett Gera Zalán biztos gólnak látszó helyzeteket puskáztak el.

A PMFC a tabella második helyén található, két ponttal előtte a DVTK, két ponttal mögötte az MTK. A pécsi gárda továbbra is feljutó helyen van az NB I-es osztályba.

 Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: - Számunkra teszt volt a mérkőzés. A tavalyi bajnokságban még az élvonalban játszó csapat elleni mérkőzésen teszteltük hol is tartunk. Próbáltuk a területeke zárni, megelőzni a Gyirmót támadás építését. A 60. perc után mi többet tudtunk mutatni. természetes mindenki csalódott, hogy nem sikerült begyűjteni a három pontot, ezt is fel kell dolgozni.

 

Csertői Aurél: - GYIRMÓT FC GYŐR vezetőedzője: rangadó szerű játék volt. Az eredmény igazságos és reális. A 11-es előtt hatalmas hibát követtünk el. A PMFC azt játszotta, amit tervezet, amire számítottunk.  

 

 

 Szerző: Szabó Ferenc