A PMFC labdarúgói Győrben rajtolnak

2021. január 28. 17:29 2021. jan. 28. 17:29

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata 2020. január 14-én zárta a 2020-2021 évi bajnokság első felét. Nyíregyháza ellen, hazai pályán döntetlennel zárták a szezont. Folytatás 2021. január 31-én Győrben. A piros-fekete gárda feljutási helyen tartotta rövid pihenőjét.

A játékosok a szünetben eleinte egyéni edzéstervvel készültek, majd január 4-étől közösen kezdték el a felkészülést. A háromnapos harkányi erő és állóképesség-fejlesztő edzőtábort követően Pécsett zajlott a munka, majd ebben az időszakban az NB I-es Paksi FC, valamint a másodosztályú Soroksár SC, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, valamint a Szentlőrinc ellen játszottak hasznos felkészülési mérkőzéseket. A mérleg Szeged és Paks ellen veresség. Szentlörinc ellen döntetlen. A Soroksárt verték a pécsiek.

Január 31-én, már tétmérkőzésen lépnek pályára a PMFC labdarúgói. Vasárnap 18:30-tól a 10. helyen álló WKW ETO FC Győr vendégei lesznek a Vas tanítványok a 22. fordulóban. A Rába-partiakkal a 3. játéknapon, augusztus 5-én találkoztak legutóbb, akkor 2-2-es döntetlenre végeztek a zöld-fehérek ellen, Adamcsek 2 góljával.  

A bajnoki szezont nyitó mérkőzés előtti héten Helesfayék nem hagyják ki a tornatermi edzéseket. Újdonságként a csapat tagjai meghallgatták, a 21 alkalommal a magyar válogatott címeres mezében pályára lépő Mészáros Ferenc motivávcios előadást is.

 

– Egy közel egy órás prezentációban mutattam be azokat a tényezőket, amelyek a labdarúgók motivációját meghatározzák. Három éve fejlesztettem ki ezt a játékosoknak is szóló előadást, amit az utóbbi időben tréninggé fejlesztettem tovább. Ennek három fő eleme van: a célok meghatározása, a sikerhez vezető út, valamint az eredményesség. Mindezek összetevőit konkrét gyakorlatokkal, illetve elméleti példákon keresztül mutattam be. A futballisták nagyon befogadóak voltak, az értékelések alapján jó visszajelzések érkeztek – összegezte telefonon Mészáros Ferenc, motivációs előadó. Hozzá tette Pécsett első alaklommal tartotta meg sportolóknak a személyiségfejlesztő előadást. A labdarúgók aktívan vettek részt a beszélgetésen.

Szerző: Szabó Ferenc