A PMFC Makón, a Szentlőrinc Budapesten küzd szombaton

2020. szeptember 19. 10:52 2020. szept. 19. 10:52

Hétvégén a bajnoki forduló helyett a Magyar Kupa 6. játéknapján vesznek részt a csapatok. Baranya megyéből öt együttes jutott a főtáblára, ahol 128 csapat küzd a sikerért. A PMFC szombaton három órakor a megyei bajnokságban játszó Makó otthonában lép pályára.

A PMFC vezető edzőjével, Vas László telefonon beszéltünk pénteken délután, amikor a csapat autóbusszal Makó felé tartott.

- Többen türelmetlenek, hogy nem rúgunk gólt - kezdete a beszélgetést a mester. Hozzátette, mindenki elfelejti, hogy a csapat jelentős része az NB III-ban játszott, új játékosunk 3-4 van. Arra kevesen gondolnak, hogy Békéscsaba mellett mi kaptuk a legkevesebb gólt a második vonalban, ötöt – fogalmazott Vas László.

A szép számú szurkoló mérkőzésről mérkőzésre láthatja, hogy nagyon sok gólhelyzetet kidolgoznak a fiúk, de az utolsó mozzanatnál hiba csúszik a játékba. Az ellenfelek csapataikban egykori NB I-es és válogatott játékosok léptek pályára, velük szemben a PMFC játékosainak zöme rutintalannak mondható. A szakértők szerint egyébként Magyarországon olyan erős NB II, mint az idei, még nem jött össze.

A PMFC a pályán (fotó: Szabó Ferenc)

A PMFC szakvezetése videók segítségével elemezték a Makó játékát. Vélhetően az alföldi gárda nem a támadójátékot fogja erőltetni a PMFC ellen. A Pécs több helyen változtat az eddig megszokott összeállításon, azok a játékosok is feladatot kapnak, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Egyértelműen a továbbjutás a cél – hangsúlyozta a mecsekaljaiak mestere.

Az alföldi csapat félelmetesen kezdte a 2020-2021. évi bajnokságot: négy alkalommal léptek pályára, 28 gólt rúgtak. Vasárnap 9-0-ra verték Szeged VSE II csapatát, ebben a szezonban még nem kaptak gólt.

Az NB II-ben játszó Szentlőrinc nehezebb ellenfelet kapott, az NB III-ban szereplő BKV Előre SC-vel küzd meg a továbbjutásért Budapesten. A vendéglátók 9 mérkőzésen 6 pontot gyűjtöttek. Sluka Marian vezetőedzőtől megtudtuk, a baranyai csapat továbbjutási céllal utazik a fővárosba.

A kitikkadt Szentlőrinc (fotó: Szabó Ferenc)

Az NB III-as bajnokság Közép-csoportjában vitézkedő Kozármisleny az NB III. Nyugati csoportjában játszó Tatabánya együttesét fogadja. Két jó formában lévő együttes találkozik egymással, mind két gárdánál a védősor az erősebb. A Jelena-tanítványoknak előnyt jelent, hogy otthonukban fogadják a nagy múltú Tatabánya együttesét.

A Baranya megyei bajnokságból 2 együttes maradt talpon. A hétvégén a Mohács-Dunafok, illetve a PTE-PEAC C-Doki-Salgótarján találkozót játsszák le. A mérkőzések egységesen szombaton délután három órakor kezdődnek.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP