A PMFC ötödik edzőmérkőzésén is potyogtak a gólok

2022. július 16. 16:58 2022. júl. 16. 16:58

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata szombaton, a déli órákban, az ötödik nyári felkészülési találkozóját vívta a horvát harmadosztályú, NK Belisce gárdája ellen, az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpontban. A vendéglátok Makrai mesterhármasával és Kónya bombagóljával 4-0-ra nyertek.

Időnként harcias mérkőzést játszottak a csapatok. Kiállítás sem maradt el. Az elejétől kezdve a PMFC irányította a mérkőzést, meglátszott, hogy nem egy osztályban játszik a két csapat. A kilátogató szurkolók kellemes időben, élvezetes összecsapást láthattak, és persze pécsi gólokat is.

A 20. percben Mamadu szabálytalankodott Tóth-Gáborral szemben a tizenhatoson belül, a büntető elvégzéséhez Makrai készülődött, míg támadónk, az elvetődő vendégkapus felett középre helyezte a labdát, 1-0. A gólszerzőnknek nem sok kellett a duplázáshoz. A 25. percben a 18 esztendős próbázó, Mayer adott középre jobbról az alapvonal közeléből, a második hullámban érkező Makrai pedig magabiztosan a hálóba lőtt, 2-0. Ezt követően Tóth-Gábor fejesét tornászta ki Barbic, majd kisvártatva a vendégektől Matasovic csapott oda Harsányinak, amiért a vendégek játékosa a kiállítás sorsásra jutott. Edzőmeccs lévén a felek megegyezettek, hogy a horvátok egyenlő számban folytathassák a találkozót, amelynek 36. percében Harsányi zúdította szabadrúgásból a labdát a jobb felső irányába, ám a Belisce hálóőre óriási bravúrral menteni tudott. A második félidő elején Makrai ért el mesterhármast, a 47. percben már 3-0-ra vezetett a Pécs. A 75. percben Kónya balról óriási gólt vágott a hosszú felsőbe, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A szurkolók között több labdarúgásban jártas szakemberrel találkoztunk: Réfi László, a PMFC egykori labdarúgója, az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpont létesítményvezetője elmondta, hogy mindegyik hazai edzőmérkőzést látta. Számára a Szentlőrinc elleni mérkőzés első félideje volt a legjobb. Remekül hajtottak a fiuk, Tóth, Makrai, Harsányi remekül érezték egymást. Makraiban sok gól van, nem véletlen, hogy Beliscenek is hármat vágott szombaton.

 

Kiss Béla, a PMFC törzsszurkolója örült az edzőváltásnak. A csapat a feljutást követően remekül teljesített. A negyedik hely eléréséhez bejött, hogy az ellenfelek nem kalkulálták be a Pécs hajtós játékát. A fiatalok számára nem volt elveszett labda, mindenki bizonyítani akart. Futó Zsombor hatalmas partdobásainál sokszor a szerencse is ott volt, a gólszerzéseknél.

 

Lutz Jakab a PMFC volt NB I-es játékosa dicsérte a PMFC játékát a Belisce ellen. Nem vágják előre a labdát. Sok passzos játékkal hozzák fel a játékszert. Hozzátette senki ne gondoljon a Barcelona sok passzos játékára, inkább hosszú passzos játékos sok mozgással erőltették a pécsi fiuk. Meg is volt az eredménye. A négy gól különbség volt is a két csapat között.

Beszéltünk Márton Gáborral, volt válogatott játékossal is, a PMFC egykori labdarúgójával. Márton nagyon mérges volt, mert véleménye szerint a játékvezető elrontotta a mérkőzést. Sokat szerepelt, a könyöklés, majd ütés megelőzhető lett volna, ha nem határozottabban, ítélkezik. Gábor az edző mérkőzésről már nem szólt semmi, annyit mondott a játékvezető elrontotta a mérkőzést.

Felkészülési mérkőzés
Idősebb Dárdai Pál Edzőközpont
PMFC – NK Belisce 4-0 (2-0)
Gólszerző: Makrai (20. – büntetőből, 25., 47.), Kónya (75.)

PMFC: Helesfay (Kovács, 60.) – Mayer (Futó, 45.), Rácz (Bozóki, 76.), Takács (Bukovics, 80.), Hadaró (Marques, 60.) – Terbe (Katona Cs, 60.), Nikitscher (Svedyuk, 60.) – Grabant (Kónya, 60.), Makrai (Vas, 70.), Harsányi (Kövesdi, 60.) – Tóth-Gábor (Tihanyi, 60.).

 

Az utolsó edzőmérkőzésüket a PMFC július 23-án, szombaton 17:00 órakor az OTP Bank Liga előző szezonját a 6. helyen záró Paksi FC vendégeként játsszák le.