A PMFC őrzi a tabella első helyét

2022. október 24. 14:58 2022. okt. 24. 14:58

Tizenkét forduló után egyedüli veretlenként vezeti az NB II-es labdarúgó tabellát a PMFC csapata. A többi nemzeti bajnokságokban egyedül, a BVSC-Zugló csapata, az NB III. Keleti csoportban vezeti a tabellát vereség nélkül, tizenhárom forduló után. A PMFC az Ajka ellen szombat este a korai órákban Pécsett a Stadion utcában újabb három pontot gyűjtött. PMFC-Ajka 1-0

A véletlen műve csupán, hogy az NB II 13. fordulójában pont a 13. FC Ajka elleni párharcunk következik. A korábbi 12 másodosztályú meccsen 8 pécsi siker, 2 döntetlen és 2 ajkai győzelem született. Az eddigi megvívott találkozók gólaránya 24:6 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokik meccsenkénti gólátlaga pedig 2,5. A közös meccstörténelem 2007. szeptember 22-én kezdődött és egy 3-0-s piros-fekete diadallal indult, míg a legutóbbi meccset az Ajka nyerte meg 1-0-ra, olvashattuk a PMFC honlapján.

 

Mérkőzés előtt, az egykori PMFC vezetőedző, Kis Károly arról beszélt, hogy a listavezető otthonába látogatnak, és a bajnokság szempontjából nem mindegy, hogy Pécsett mit fognak játszani. Annak ellenére, hogy jó játékosállománnyal rendelkeznek, úgy gondolta, hogy a Pécs egyelőre a bajnokság meglepetés csapata.

A PMFC már az első percben vezetést szerezhetett volna. Az ajkai csapat egyik játékosa a saját térfelük közepén eladta a labdát. A pécsi gólgyáros, Tóth Gábor Kristóf rácsapott, három vendég játékost is kicselezett, eljutott az ötösig, ahol Horváth Dániel vendég kapus szedte le a lábáról. A 14. percben pattogott a labda a vendég 16-on belül, Először Tóth, majd Gera bombázott kapura, védők hárítottak.

A 39. percben Tóth-Gábor elviharzott jobb oldalon, majd középen érkező Kocsis Bencéhez továbbította a labdát. A pécsi játékos 14 méterről bombázta kapura a játékszert, amit a kapus nem tudott hárítani 1-0.

A második félidő sárgalapok kiosztásáról és bírói tévedésekről szólt. A vendég kispad sem maradt ki a sárgalaposok közül. Például a partjelző Horváth Zoltán akkor intett lest amikor a játékvezető, Kovács Imre már befújta. A labda éppen, hogy elhagyta az oldalvonalat teljes terjedelmével. A játékvezető joggal partdobást ítélt, a segítője Baghy Csaba a bírói ítélet után intett.

A PMFC küzdelmes mérkőzésen, különösen az első félidőben mutatott jó játékkal újabb három pontot gyűjtött és két ponttal előzi meg a DVTK gárdáját a tabellán.

 

 

 

 

A másik NB II-es labdarúgó csapat a Szentlőrinc ismét bravúros győzelmet ért el, Szombathelyt verték 2-0-ra.

Az 5. percben Daróczi ugratta ki nagyszerűen Rétyit. A tizenhatoson belül hátulról szabálytalanul csúszott rá a védője, 11-es. A sértett jobbal a bal alsó sarokba küldte a labdát 1-0.

 

A 69. percben növelte előnyét a Szentlőrinc. Németh Erik egy lecsorgó labdát kapásból vágott a kapu jobb oldalába 30 méterről. 2–0 .


Szerző: Szabó Ferenc