A PMFC továbbra is veretlen, a Szentlőrinc nem engedi el a Fortunát, Kozármisleny nagy zakót kapott

2022. szeptember 5. 14:42 2022. szept. 5. 14:42

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap kora este Pécsett, a Stadion utcában a Nyíregyháza együttesét fogadta. A lejátszott 6 forduló után a piros-feketék 3 győzelmet és 3 döntetlent könyvelhettek el. A 7. fordulóban a döntetlenek száma gyarapodott. Gólnélküli döntetlent játszott a két csapat.

Az ellenfél, a Nyíregyháza már 4 vereséget begyűjtött. A szabolcsi gárda nagyon készült a Pécs elleni találkozóra. Tudták, hogy hazaiak támadásban és védekezésben is tudjuk, mit kell tenni ahhoz, hogy megőrizzék veretlenségüket.

A pécsiek kerete a héten is még változott, szerződtették Szeles Tamást. A védekező középpályásként és védőként is bevethető labdarúgó Diósgyőrből érkezett. Gera Zalán is piros-feketében folytatja, a 19 éves támadó a Ferencvárostól érkezett a PMFC-hez.

A támadóként bevethető játékos, Gera Zalán 2017 és 2019 között 60 korosztályos mérkőzést játszott, és ezeken 38 gólt szerzett zöld-fehér színekben, majd a 2019/20-as idényt a Budapest Honvéd MFA-nál töltötte. Zalán 2020 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, ahol azóta 51 NB III-as meccsen 20 találatot jegyzett, valamint 9-szer az U19-es válogatottban is fontos szerepet kapott, ráadásul Bosznia ellen megszerezte első gólját a nemzeti együttesben. A Diósgyőr ellen még nem mutathatta meg tudást, 5 percet töltött a pályán a végjátékban.

A PMFC a 4-4-2-es felállást próbálta játszani. A vendégek a 4-4-2-öt. A mérkőzés elején veszélyes helyzetek nélkül játszadoztak a fiúk. A folytatásban szaporodtak a taktikai faultok. Többször orvosi segítségre volt szükség, ám sérülés miatt egy kényszercserét láttunk. A 70 perctől élénkült a játék Tóth Gábor Kristóf, a PMFC jelenlegi gólkirálya két alakalommal is pontok szerzésének lehetősége volta lábában, de a védők hárítottak. A 73. percben csereként érkezett a sérüléséből felgyógyult Hegedüs Márk. A támadónak sikerült újabb lendületet vinni a csapatba. A gólszerzés ezen a mérkőzésen elmaradt, PMFC-DVTK 0-0.

A negyedik hazai mérkőzésükre készültek vasárnap délután a Szentlőrincen. A Mosonmagyaróvár együttesét fogadták. Saját közönségük előtt eddig még nem kaptak ki, de csak egyszer győztek, a döntetlennel biztosan nem lennének elégedettek, mondták a csapat háza táján. Érdekesség, hogy a két csapat még sosem találkozott egymással, ez volt az első randevú. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Mosonmagyaróvár színeiben egy olyan játékos is pályára léphet ellenünk, aki a 2020/2021-es idényben még a Lőrincet erősítette, Slakta Balázs ebben a szezonban eddig három meccset kapott a vezetőedzőtől, Varga Lászlótól. Több mint egy órán keresztül a vendégek vezettek, ám ahogy már többször láttuk a végjáték általában a hazaiaké volt. Így volt ez vasárnap is. A 84. percben Vidnyánszky Mátyásnak köszönhetően otthonában tartotta az 1 pontot a Szentlörinc, így Szentlörinc -Mosonmagyaróvár 1-1 es eredménnyel zárult.

Új impulzus reményében készült az MTK ellen a Kozármisleny. Ennek érdekében hét közben a klubvezetés úgy döntött, hogy Tóth Lászlótól az eddigi vezető edzőtől elköszönnek. A Hidegkúti Nándor stadionban az eddigi asszisztens edzők, Tomin Milán és Horváth Zoltán páros ült a kis padon. A hazaiak ott folytatták ahol egy hete abban hagyták, hatot rúgtak a baranyai kis város csapatának, igaz a vendégek 1 találattal válaszoltak. 6-1-es eredmény került a statisztikába. Bognár István, Németh Krisztián 2-2 gólt jegyzett. Kovácsréti és Stiber iratkozott még fel a gól lövök közé. A Kozármislenyben Szabó Dominik volt eredményes.

 

Szerző: Szabó Ferenc