A PMFC újabb zakója, négyet kapott otthon a pécsi csapat

2023. október 3. 09:17 2023. okt. 3. 09:17

Elváltak a Pécsi MFC és az eddigi vezetőedző útjai, a klub vezetősége egy hete, a kozármislenyi vereség után felbontotta a tavaly nyáron érkező tréner szerződését. Az edzővel, Weitner Ádámmal együtt távozott Lazar Sztanisics asszisztensedző is. A PMFC az új vezetőedző személyét illetően hosszútávú, szakmailag megalapozott megoldásban gondolkodik, addig is Németh Zsolt irányítja a csapatot. Így volt hétfő este a Nyíregyháza elleni találkozón is, ahol a PMFC újabb vereséget gyűjtött be.

NB II-es labdarúgó bajnokságban hétfőn este hazai pályán fogadta a Nyíregyháza Spartacus FC-t a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának zármérkőzésén. A nyírségiek az előző idény végén a Veszprém ellen sikeresen megvívott osztályozó révén őrizték meg másodosztályú tagságukat, majd a csapat irányítását nyáron Tímár Krisztián vette át, míg a játékos keretben is nagymértékű változások történtek. A jelentős számú távozóik mellett több rutinos labdarúgót, köztük a korábban Pécsett, kölcsönben szereplő Kesztyűs Barnát, valamint a PMFC nevelésű Nagy Dominiket is szerződtették, utóbbi öt találatával jelenleg vezeti csapata házi góllövőlistáját.

A mezőnyből egyedüliként még veretlen Szparival az élvonalban 15-ször, míg a másodosztályban 10 alkalommal találkozott a PMFC. Az első osztályban meghívott mérkőzések során 7 pécsi és 4 nyíregyházi siker született, míg 4 esetben pontosztozkodással ért véget a felek összecsapása. Ami pedig az egymás elleni NB II-es mérleget illeti, 4 baranyai győzelem, 3 döntetlen és 3 szabolcsi sikert jegyezhettünk fel eddig, szintén szoros, 15-12-es gólkülönbség mellett.

A 10. forduló záró mérkőzését a PMFC határozottabban kezdte, mint a Nyíregyháza. Az első negyedben a piros-feketék beszorították a vendég gárdát. kapujuk előterébe. Több sikeres hazai passzolgatás után négy alkalommal is sikerült a vendég kapusnak munkát adni. A folytatásban megrázta magát Spari, felgyorsították a játékot, a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek is három nagy helyzetet dolgoztak ki. A lehetőségek kidolgozásban nagy lehetőséget hagyott ki a PMFC és az FTC-is is megjárt Nagy Dominik.

A második félidő elején egy-egy cserét hajtottak végre a mesterek. A 66-percben a vendégek újabb két helyen a csere mellett döntöttek. Ennek meg lett az eredménye. A 72. percben Géresi Krisztián baloldalon a 16-os oldalvonalánál vezette a labdát, majd átívelt a túlsó oldalra, ahol érkezett Nagy Olivér. A vendég csatár öt méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelte a labdát, 0-1.

A 73. percben Helesfay Donát kirúgása nem sikerült. Toma kezelte le a labdát, majd Géresihez továbbította. A vendégjátékos nem sokat gondolkodott, védhetetlenül a pécsi hálóba bombázott 0-2.

A 60. percben eldőlt a találkozó. A csereként pályára lépő Gresó Mátyás meglőtte a Nyíregyháza harmadik gólját 0-3.

A 92. percben bal oldali szöglet, a labda Németh Barnabáshoz került, aki belsővel három méterről a jobb alsó sarokba gurította, 0-4.

Németh Zsolt, a PMFC megbízott edzője:- Az eredmény nem volt benne a mérkőzésbe. Az elején a Nyíregyháza nem talált bennünk fogást. Az Ö védelmük a kapusokkal jól állta a sarat. Egyéni hibák után összeestünk. Hét meccsen nem kaptunk gólt, hétfő este négyet, ez megviselt mindenkit.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Nyitókép: PMFC Facebook