A PMFC vizsgálja az MLSZ milliós büntetését

2020. február 18. 11:41 2020. feb. 18. 11:41

Egyelőre nem utalta át a PMFC az MLSZ számlájára az egymillió forintos büntetést, melyet a február 8-i, HNK Cibalia Vinkovci elleni szurkolói rendbontás miatt kapott a csapat.

Mint ismert, a 3-1-es mecsekaljai győzelmet hozó barátságos meccsen összeverekedtek a hazai és vendégszurkolók, a balhét a rendőröknek kellett megfékezniük.

A hatóság a verekedéssel összefüggésben 41 horvát és három magyar szurkolót állított elő, az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság és rendbontás miatt indít büntetőeljárást. A balhét egymilliós büntetéssel jutalmazta az MLSZ.

Elemzik a szövetség vaskos büntetését a PMFC-nél

A csapat operatív igazgatójától, Győri Jánostól  megtudtuk, hogy a PMFC és a PSN Zrt. képviseletében jogászok és biztonsági szakértők elemzik az MLSZ büntetését.

A szövetség rendelkezése szerint nincs különbség bajnoki és edzőmérkőzések biztosítása között. Magyarországon, de Európában sem jellemző, hogy edzőmérkőzésen ilyesfajta balhé alakul ki. Tudták, hogy jönnek horvát szurkolók, de összecsapásra nem számítottak.

A piros-feketék közleményt adtak ki, melyben azt írták, az erőszak nem lehet része a PMFC életének, így elhatárolódnak minden futballpályára nem való cselekedettől és elkövetőtől. Ígérik, hogy több ilyen incidens nem fordul elő.

Az operatív igazgató kérdésünkre elmondta, hogy a szerdai Paks-PMFC Magyar Kupa visszavágóra a siker reményében utaznak. Arra számít, hogy sérülésmentes mérkőzés lesz minőségi pályán, minőségi ellenfél ellen.

"Maximális teljesítménnyel a hazai pálya előnyét is megpróbáljuk legyőzni"

- mondta Győri János.

A Magyar Kupában a nyolc közé jutásért első mérkőzést Pécsett játszották, ahol a Paks 2-1 arányban nyert. A pécsiek két tizenegyest hibáztak, az egyiket Tihanyi Olivér rúgta kapufára.

Lapunknak a játékos elmondta, hogy nagyon bosszantotta a hibázás, de már nem foglakozik vele. Megtudtuk, az előző bajnokságban Máté János és Koller Krisztián volt az ítéletvégrehajtó, de az atomosok ellen egyikük sem volt a pályán, Máté már el is igazolt a Mecsekaljáról.

Az elmúlt napokban edzéseken és túlórában is sokat gyakoroltak. Tihanyi Olivér arról is beszélt, hogy jelenleg bizonytalan a játéka, nincs rendben a combja. Hangsúlyozta, aki pályára lép, az a győzelemért fog küzdeni.

"Két óriási hibát használt ki a Paks Pécsett"

A csapat honlapján Rácz László - aki az első mérkőzésen egy gólt rúgott és egy 11-est hibázott - elmondta, hogy nem adják fel.

"Két óriási hibát használt ki a Paks Pécsett egy hete. Többször is kezünkben volt a mérkőzés, de a két osztállyal feljebb játszó együttes nyert. Mi szeretnénk a nyolc között is mérkőzni a Magyar Kupában"

- fogalmazott Rácz László.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP