A PTE-PEAC vívói elkezdték a 2021-2022 évi szezont

2021. november 18. 10:39 2021. nov. 18. 10:39

A PTE-PEAC vívói közül többen pástra léptek az elmúlt napokban. A fiatal és rangidős vívóknak egy ezüstérmet, három ötödik helyet, két hetedik és három nyolcadik helyet sikerült bezsebelni. Megkezdődött a 2021/2022-es szezon utánpótlás pontverseny is, amit Kulcsár Győző által éltre hívott Olimpici torna, melynek első állomását Hajdúhadházán tartották. A 3 napos viadalon a PEAC vívói mindennap döntős és érmes helyezésekkel gazdagodtak.

A versenyprogram első napján a gyermek korcsoport lépett pástra. A versenyen Faragó Tamara szerepelt a legjobban a pécsiek közül, a 48 fős nemzetközi mezőnyben 7. helyen zárt. Hesz Krisztián tanítványa budapesti, pécsi és békéscsabai ellenfeleket győzött le a legjobb nyolc közé kerülésért, ahol ukrán ellenfélével már nem bírt. A korosztályban Varga Judit 19. Sörös Eszter 20., Papp Nikolett 36., Nyári Boróka 37. helyen végzett.

 

A verseny második napján az újonc fiúk 74 indulós versenyén Bagoly Benedek ezüstérmet nyert, míg Szentpáli Dániel a 8. helyen zárt. Benedek érdi, két budapesti (OVSE, BVSC), ukrán és keszthelyi ellenfelet győzött le a döntőig, ahol minimális vereséget szenvedett honvédos ellenfelétől. Szentpáli Dani két honvédos és egy MTK-s versenytársat győzött le a legjobb nyolcig, ahol a legjobb négy közé kerülésért a versenyt végül megnyerő Kiss Donáttól szenvedett vereséget. A két fiatalembert egyaránt Hesz-Antonovics Dóra készítette fel.

 

A zárónapon döntős eredmények tekintetében a lányok sem kívántak elmaradni a fiúk mögött és Fodor Bianka révén egy 7. helyet szereztek meg. Bianka budapesti (TFSE), érdi és MTK-s ellenfelét legyőzve jutott el a nyolcas öntőbe, ahol a versenyt végül megnyerő Honvédos ellenféltől szenvedett vereséget. A korosztályban Lippai Diána 37., Varga Judit 38., Faragó Tamara 70. helyen zárt.

 

Az utánpótlás seregszemlén is szép eredményeket szállítottak a pécsiek élükön Lippai Mátéval, aki a serdülők 84 fő mezőnyében 5. helyen zárt. A Hesz Krisztián tanítvány veretlen
csoportkör után a táblán is jól menetelt, azonban a négy közé kerülésért MTK-s ellenfele 15-14 arányban legyőzte. A mezőnyben Bagoly Benedek 36., Szentpáli Dániel 43., Bótor Zerind 55. helyet ért el.

 

A PEAC vívói sűrű időszak elé néznek, hiszen a következő hétvégéken a kadet és junior korosztály Országos Bajnokságai kerülnek megrendezésre, tudtuk meg, Hoffbauer Márktól, a PTE-PEAC vívószakosztály vezetőjétől. .

 


Szerző: Szabó Ferenc