A PVSK-nál is újraindulnak az edzések

2020. május 12. 14:15 2020. máj. 12. 14:15

Szigorú előírások mentén, de ismét megindulnak az edzések a PVSK egyes szakosztályain - jelentette be az egyesület honlapján.

Mint írták, a kormány április 30-án hozott rendelkezéseinek nyomán a PVSK-ban azonnal elindult a munka, hogy a rendezvények és edzések újraindításának biztonságos feltételeit megteremtsék, és kidolgozzák a folyamatokat, amelyekkel a kockázatokat minimalizálva megkezdődhetnek az edzések.

Az edzések újraindításáról szóló utasítások kidolgozásánál egyeztetéseket folytattak a sportvezetőkkel, más egyesületekkel, valamint a PTE részéről felkérték dr. Jakab Ferenc virológusprofesszort egy konzultációra. Arra jutottak, hogy szigorú szabályok mellett május 8-tól ismét folyhat a munka:

 

  • Az edzések látogatása önkéntes, a sportoló az edzésen való részvételre nem kötelezhető. A sportolót a későbbiek folyamán nem érheti hátrány azért, mert úgy döntött, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben nem kíván részt venni az edzéseken.
  • Az edzéseken csak egészséges, tünetmentes sportoló és edző vehet részt. Az edző köteles edzés előtt a sportolókat kikérdezni állapotukról (láz, rosszullét, otthoni beteg van-e stb.) Bármilyen egészségügyi probléma esetén, vagy ha a sportolóval egy háztartásban élő személy 2 héten belül külföldön tartózkodott, az edzés látogatása tilos!
  • Az edzőknek az edzésen maszk viselése kötelező. Maszk a portán felvehető. Edzést csak 60 év alatti edző tarthat.
  • Az edzéshelyszíneken az edzések között 30 perc szünetet kell biztosítani.
  • Beléptetés: bejáratnál ellenőrzés, csak az edzések résztvevői léphetnek a létesítmény területére, szülők, kísérők nem.
  • Öltözési, zuhanyzási lehetőség nincs, WC használata biztosított. Továbbá lehetőség van cipőcserére és kézfertőtlenítésre, utóbbi használatát fokozottan ellenőrizzük!
  • Edzéseken résztvevők létszáma csapatonként ill. csoportonként maximum 10 fő lehet.
  • Edzéseken a 1,5-2 méteres távolságtartásra törekedni kell! Az edzéseken a sportolók közötti fizikai kontaktusokat minimalizálni kell.
  • A létesítmény területén a különböző korosztályok közötti kapcsolat tilos, a sportoló csak a saját csapatával kerülhet kapcsolatba.
  • Az edzés végeztével a sportolóknak a létesítményt haladéktalanul el kell hagyniuk. Az edzésre és az edzésről haza vezető utat a lehető legrövidebb úton, más személyekkel a fizikai kapcsolatot kerülve, megfelelő távolságot tartva kell megtenni. A tömegközlekedés használatát kerülni kell!
  • A sportolóknak és edzőknek felhívjuk a figyelmét a személyes felelősségre! A közösség tagjaként nem csak maguk, hanem társaik egészségéért is felelősek, magatartásukkal mindent meg kell tenniük azért, hogy mások egészségét is megvédjék.
  •  Amennyiben egy edzéseket látogató sportoló környezetében megbetegedés történik, haladéktalanul értesítenie kell edzőjét és az egyesületet, és a továbbiakban a járványügyi protokolloknak megfelelő intézkedéseket kell végrehajtani.
  • A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ajánlását tiszteletben tartva a szervezett kosárlabda edzések minden korosztályban legkorábban csak 2020. június elejétől indulnak, csak a szakosztály szempontjait mérlegelve, kéréseire figyelemmel lehetséges korábbi indulás. Várjuk a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Judo Szövetség állásfoglalását az edzések technikai bonyolításával kapcsolatban.
Forrás: Pécsi STOP