A PVSK-VEOLIA ismétlése Sopronban nem sikerült

2021. január 17. 07:26 2021. jan. 17. 07:26

Hazai pályán korábban már sikerült legyőzni a szombati ellenfelet a Sopront, a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapatnak, azonban idegen pályán nem tudtak ismételni Dragan Aleksicek.

Az elképesztő fordítás után megnyert OSE elleni hétközi mérkőzés után ezúttal újabb idegenbeli derbi várt Rujákékra: szombaton a Soproni KC vendégei voltak. Nagyon hasonló a mérlege a Sopronnak, mint PVSK- nak, így akár sorsdöntő is lehetett volna,  hogy ezen a bajnokin hogyan szerepelnek a pécsiek.

A meccsen sziporkáztak az első negyedben a vendégek. Az amerikai irányító, Lewis remekül játszotta a figurákat, remek passzokat adott. A pontszerzésben is remekelt. Jelentősnek (17-27) tűnő előnnyel vágtak neki a második negyednek. 

A második negyed a soproni Thompson játékáról szólt. A vendéglátók irányítója 20 perc alatt a mérkőzés legtöbb pontszerzője lett, a statisztika szerint.  A legtöbb lepattanó szerzőt már a PVSK oldalán láttuk, Brkic neve mellett hetet láthattunk. A hosszú szünetre 37- 42-es állásnál mentek.

A harmadik negyedben 8-2 -es szériát mutatott be a Sopron. A pécsi vezetőedző időt is kért  58-59 állásnál a 28. percben. Két büntetővel először vezetett a Sopron, Thomson volt eredményes 60-59. A negyed zárásaként Funderburk dobott kosarat közelről, 60-61. 

Szokatlan volt a látvány a PVSK-VEOLIA oldalán:  Budimir 26 percet kapott mesterétől a 30 percből és kosarat nem sikerült elérnie, a 3-4-es poszton játszó kosarasnak. Ezután ismét vezetett a Sopron, Borisov triplájával 76-75, a 38. percben. A végjátékban tovább növelte előnyét a Sopron, 83-76 lett a vége. 

A PVSK-VEOLIA a negyedik negyedre egyértelműen elfáradt és azt is hozzá tehetjük, hogy a kispadról csak Lewis volt eredményes.

Szerző: Szabó Ferenc