A PVSK-VEOLIA kiütötte a Veszprém kosárlabda csapatát

2022. november 1. 10:09 2022. nov. 1. 10:09

Közel félszáz ponttal verte a PVSK-VEOLIA a Veszprém férfi kosárlabda csapatát az NB I.B Piros csoportban. A pécsi gárda mérkőzésről mérkőzésre bizonyítja, hogy helye van az élvonalban, ahonnan a 2021-2022 évi bajnokságban búcsúzott.

Veszprém Kosárlabda Klub - PVSK-VEOLIA 54-101

(14-28, 11-22, 15-22, 14-29)

Az első negyedben megmutatta a PVSK az ellenfelének, hogy minél hamarabb dűlőre akarják vinni a dolgot. Juhos és Horti a palánkok közelében nem nagyon tudott hibázni, közben pedig Harler is hozta szokásos, ponterős játékát. Ennek köszönhetően tíz perc után már tizennégy ponttal állt jobban a PVSK , mint a Veszprém.

A második negyedben védekeztek legjobban a pécsiek. A nagyszünethez közeledve már el is dőlt a találkozó, hiszen 50-25-re vezettek Hallerék. A PVSK irányítója, Németh András sokat tett sikeres távoli dobásaival, hogy már 20 perc alatt eldöntsék a mérkőzést.

A folytatásban pedig egy szemernyivel sem adták alább. Keményen védekeztek végig, és Juhász Olivér vezetőedző bátran tudta rotálni a csapatot, nagyon szépen, egységesen osztotta el a játékperceket.

A végéhez közeledve pedig az addig támadásban kevesebbet mutató játékosok is beszálltak a pontgyártásba. Jöttek Füzi látványos triplái, Németh is pazarul dobott kintről a folytatásban is, és az utolsó negyed végéhez közeledve a várva-várt Antóni-hármasok is megérkeztek. 50 pont közelébe kúszott a differencia. Végül ugyan, 47 lett közte, de a 100 pontot ismét sikerült túldobniuk, a szezonban már harmadik alkalommal.

Hat kör után így továbbra is hibátlanok vagyunk, és ismét sikerült javítanunk, az amúgy is tiszteletet parancsoló pontátlagukat.

Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: Tudtuk, hogy nehéz meccsre számíthatunk a Pécs ellen. Azt gondolom, hogy ők a bajnokság egyik top esélyesei. Ennek megfelelően készültünk a mérkőzésre, próbáltunk mindent beleadni, fejlődni, amiben lehet. Gratulálok nekik, és további sok sikert kívánok.

Juhász Olivér, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: Nagyon örülök, hogy idegenben ismét tudtunk nyerni. Kicsit gyakoroltunk zóna ellen, és hellyel-közzel megtaláltuk az ellenszert. Mindenképpen örülök, hogy egy jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani a Veszprémmel. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

A másik pécsi férfi kosárlabda csapat az NB I.B csoportból, az NKA Pécs továbbra is őrzi veretlenségét. Az Akadémisták, a Nemzeti Akadémia Füzy Ákos nevét viselő sportcsarnok center pályán 98-77-re verte a PHOENIX-MT FÓT együttesét.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc