A PVSK Veoliánál is elkezdődött a felkészülés

2020. augusztus 11. 12:02 2020. aug. 11. 12:02

Összevont csapatértekezletet tartottak a PVSK férfi kosárlabdacsapatai hétfőn, melyen az NB I-es és az NB I/B csapat tagjai mellett a sajtó képviselői is jelen voltak. A 2020-2021 évi bajnokságra való készülődés hivatalos nyitánya után már az edzéseket is elkezdték a fiúk.

A PVSK elnöke, Czerpán István elmondta, egyedül a bizonytalanság a biztos a koronavírus miatt. Amit tervezhettek, az elkészült, de a rugalmas változás sem éri őket váratlanul. Várhatóan október első hétvégéjén kezdődik az NB I-es bajnokság, az NB I/B-ben egy héttel korábban dobják fel a labdát.

Dragan Alekszics (bal oldalon) és Rab Gyula (jobb oldalon) - fotó: Szabó Ferenc

Az értekezleten megtudtuk, hogy az idegenlégiósok átestek két vírusteszten, minden eredmény negatív volt. Az elnök arról is beszélt, hogy minden játékossal kérdőívet töltetnek ki a koronavírussal kapcsolatban, valamint minden edzés előtt kötelezően mérik a testhőt.

Fotó: Szabó Ferenc

A csapat vezetőedzője, Dragan Alekszics úgy látja, hogy jó csapatuk van, problémát csak a koronavírus terjedése okozhat. Mint fogalmazott, praktikus edzéseket fog tartani a játékosoknak, ha a sportolók betartják a normákat, beérik a munka gyümölcse. Konkrét célokról nem beszélt, mivel az erőviszonyokat még nem nagyon lehet ismerni.

A frissen igazolt játékosok közé tartozik Demeter Attila, aki Oroszlányból érkezett. A Szegeden született sportoló jelenleg a PTE hallgatója, már négy évet játszott a PVSK-ban. A bedobó poszton érvényesülő kosaras elmondta, hogy hosszú volt a négy, Pécsett eltöltött év, új impulzusokért távozott. Azért jött vissza, mert több lehetőséget ígértek a 2-3-as poszton játszó kosarasnak. Rögtön hozzátette, hogy tudja, ez rajta fog múlni, nagyon sokat kell tenni a többletpercekért a pályán.

Demeter Attila (közében, feketében) - fotó: Szabó Ferenc

Az összevont csapatértekezleten az NB I/B-s csapat vezetőedzője, Rab Gyula is jelen volt, vele is beszélgettünk. Az edző több mint három évtizede a PVSK kötelékében van, éveken keresztül játékosként tevékenykedett, napjainkban edzőként dolgozik.

- Minden év számomra egy elismerés, hogy a fekete-fehérekhez tartozhatom. Amivel megbíznak, szívesen vállalom - mondta Rab Gyula. Szavai szerint az MKOSZ szabálya szerint 3-4 fiatalnak lehetősége lesz az átjárásra a két osztály között. Az edző arról is beszélt, hogy az idegenlégiós világban már kevesebben vannak a pécsi kötődésű sportolók. Ennek oka összetett, ezt sokan vizsgálják.

Az edzőtől azt is megtudtuk, nehezen hitte el, hogy új csarnokot kapnak. Éveken keresztül a régi Verseny utca elején lévő épületben játszott, nagyon jó, hogy a mostani fiataloknak már nem kell öltözési, fürdési gondokkal küzdeniük – tette hozzá.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP