A Sopron után, a Szekszárd is két vállra fektette a PINKK kosárlabdázóit

2021. december 5. 19:51 2021. dec. 5. 19:51

Nehéz mérkőzéseken van túl a PINKK Pécs 424. Sopronban kiütéses vereséget szenvedettek Jáhni Zsófiáék, hétvégén, hazai pályán a Szekszárd ellen a papírforma hasonló eredményt ígért. Nem született meglepetés, a vendégcsapat nyerte az NB I-es női kosárlabda bajnoki mérkőzést.

Szombaton, hazai pályán fogadta a PINKK az Atomerőmű KSC Szekszárdot, a Kozármislenyi Városi Sportcsarnokban. Ahol már második alkalommal a PVSK-tól érkezett új szakmai stáb, Debreceni Eszter vezetésével irányította a csapatot. Segítségére volt edzőként Bekk Zsanett és Kovács Martin. Az edzőkhöz erőnlétiedzőt is szerződtettek, Simon Attila személyében.

A múlt héthez hasonlóan ismét a bajnokság során eddig veretlen csapat ellen mérkőztek meg a lányok. A héten az erőnlét javításán volt a fő hangsúly az edzéseken, a nagyobb terhelés után hasonló célokkal léptek pályára, mint múlt héten Sopronban, mondta Kovács Martin edző a csapat internetes oldalán.

Nem kímélte a Szekszárd a PINKK csapatát. Nagy rohanásban a vendégek szórták a pontokat. A kisszámú vendég szurkolótábor dobbal és énekszóval buzdította kedvenc csapatát. A pécsi kezek rendre megremegtek, pontatlan dobásokat, eladott labdákat láttunk. Nem volt ritka, hogy kézből kiesett a labda. Az előző Sopron elleni találkozón 92-41 arányban maradtak alul a pécsi lányok. A Szekszárd ellen javult a dobó teljesítményük ez vigasz lehet a Debreceni, Beck, Kovács edző trió számára.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Zeljko Dokic Szekszárd vezető edzője: - gratulálok a csapatomnak, 20 perc után közel 60 pontot dobtunk, felét kaptuk, megsüvegelendő.  Az első félidőben nagy koncentrációval, magasabb ritmusban játszottunk. Jó volt, hogy a vállogatott szünet után felszabadultabban játszhattunk. Hozzá teszem, hogy a két amerikai idegenlégiós nem játszott. A negyedik negyedben fiatalok kaptak lehetőséget bizonyításra.

Studer Ágnes Szekszárd irányítója elmondta, hogy: Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra. Csak magunkra összpontosítottunk. Sok dolgot tudtunk gyakorolni támadásba, védekezésben.

Debreceni Eszter PINKK megbízott vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy: a bajnokság egyik legerősebb csapatával játszottunk. Más munkát kezdtünk el. A sok munka be fog érni a ki- ki mérkőzésekre.

A PINKK egy hét múlva ismét hazai pályán játszik, a DVTK gárdáját fogadják háromórai kezdettel.

 

Szerző: Szabó Ferenc