A Szeged pontokkal távozott a PMFC otthonából

2021. április 18. 19:41 2021. ápr. 18. 19:41

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata vasárnap kora este Pécsett a Stadion utcában fogadta a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét. Az elöző fordulóban a PMFC Gyirmoton 3-0 -ás vezetés után 3 gólt kapott. Hasonló teljesítményre képes a Szeged is. A Tisza partiak Ajka ellen vezettek 2-0-ra, majd 2-2-vel zárták a mérkőzést.

Két PMFC játékos nem álhatott Vas László rendelkezésre. A Gyirmót ellen piros lappal kiállított Króner Martinra 2 meccses eltiltása, a csapatkapitány sem tud a PMFC segítségére lenni. Futó Zsombor ugyanis a legutóbbi bajnoki forduló során begyűjtötte ötödik sárga lapos figyelmeztetését.

A 6. percben Adamcsek baloldalról szögletrúgást tekert a kapu előterébe. Az ott tartózkodó Geiger fejéről ütötte a vendég kapus a labdát a mezőnybe. Az egykori PMFC játékos Gajágot buktatta, a vendégjátékos sárgalapos figyelmeztetésbe részesült.

A 22. percben pécsi oldalon a 16-sarkától Grumics szabadrúgást eresztett el. Minden játékos a 16-on belül, ám a vendégjátékos lövése elzúgott a kapu felett.  Szeged első lehetősége volt gólszerzésre.

A 29. percben Kóródi egyéni akciója. A vendég gárda támadója Helesfayval nézett farkasszemet. A labda kapu mellé került, Kóródit alapvonalon kívül ápolni kellett. A vendégcsapat edzője, Dragan Vukmir 11-est reklamált, sárgalapot kapott.

A 33. percben Dobos lábát találta el egy pécsi védő a hazai kaputól 21 méterre. Jovanovics szabadrúgása sorfalról a mezőnybe pattant. Újabb vendég szöglet, Jovanovics a végrehajtó, Rácz a labdát a mezőnybe fejelte.

A 40. percben Kóródi egyedül tört a pécsi kapura. Rácz László, buktatta, a vendégjátékost. A játékvezető, Csonka Bence piroslapot mutatott fel Rácznak. A megítélt szabadrúgást Varga Szabolcs léc fölé bombázta.

A szünetben Vas László kettős cserét hajtott végre. Barthát, Kónya váltotta. Adamcsek helyére érkezett Németh Márk.

Az 53. percben két szegedi nagy erejű lövés a pécsi kapura. Helesfay mind két esetben bravúrral hárított.

A 60. percben Németh, Geiger Norberthoz továbbította a labdát. A pécsi játékos 17 méterről nagy erővel a vendégcsapat kapujának bal felső sarkába bombázta a labdát. 1-0 a PMFC javára.

A 62. perc is a pécsieké, Németh célozta meg a szegedi kaput, Takácsnak sikerült a hárítás.

A 66. perben a vendégek második csere lehetőségüket is kihasználták.

74. percben a gólszerző, a házi gólkirály Geiger Norbert hagyta el a pályát, helyére Batizi-Pócsi Balázs érkezett.

A 75. percben Varga, szegedi játékos a pécsi szögletzászló közeléből, jobbról rúgott szabadrúgást. Lövést a védelem a mezőnybe hárította.

A 77. percben bizonytalankodott a PMFC védelem, Varga Szabolcs a csereként pályára lépő Harunához gurított, aki 2 méterről Helesfay hálójába erőltette a labdát, 1-1. 

A másik baranyai NB II-es labdarúgócsapat  Szentlörinc, Ajkán 2-1    győzelemet ért el.

A PMFC legközelebb pénteken, a Budapesten a VASAS otthonában lép pályára este 20 órakor.

A Szentlörinc a szokott időben vasárnap este otthonában fogadja debreceni egyetemi csapatot.

Szerző: Szabó Ferenc