A Szentlőrinc is a másodosztályban méretteti meg magát

2020. június 16. 18:07 2020. jún. 16. 18:07

- Történelmi nap 2020. június 16-a Szentlőrinc életében: a térségnek először van a TOP-ligában focicsapata - jelentette be a város polgármestere, Koltai Péter kedden a polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen a térség országgyűlési képviselője és a sportkör vezetői is megjelentek.

- Pár álmatlan éjszaka után a mai napra megszületett a döntés: nevezünk az NB II-es labdarúgó bajnokságon való indulásra - mondta a sajtótájékoztató első megszólalóként Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinci labdarúgó szakosztály vezetője.

Fotó: Szabó Ferenc

- A bajnokságban nagy valószínűséggel a három utolsó helyen végzett csapat között lehetett a költségvetésünk, biztos vagyok, hogy az anyagiak tekintetében az utolsó helyen leszünk az NB II-ben - folytatta Kovácsevics. - A TAO-támogatás segít bennünket, hogy tisztességesen helytálljunk a második vonalban – fogalmazott a szakosztály első embere.

A szentlőrinci sportegyesület elnöke, Keczeli Jenő örült, hogy ismét a PMFC-vel egy csoportban játszhatnak. Hozzátette, a 2018-2019. évi bajnokságban már 9 pont előnnyel vezetett a csapat, mindenki a Szentlőrinc bajnoki címéről beszélt. A pályán más történt, tavaly lecsúsztak a feljutásról. Azt idén talán egy kis szerencse is kellett a feljebb lépéshez.

Fotó: Szabó Ferenc

Megtudtuk, hogy lesz olyan mérkőzés a 2020-2021-as bajnokságban, amikor nem játszhatnak a saját pályájukon, mert az MLSZ előírásai szerint ott munkát fognak végezni.

A polgármester, Koltai Péter hangsúlyozta, a csapat számára a következő hónapokban indul a profi játék a profi kategóriában. A város számára továbbra is a fiatalok tömegsportja lesz a legfontosabb. Hozzátette, véleménye szerint további lendületet ad a fiataloknak a profik teljesítménye.

Fotó: Szabó Ferenc

A szakmai igazgatótól Fekete Tivadartól megtudtuk, hogy a napokban, fogják bejelenteni az új edzői stábot, jelenleg tárgyalások folynak. Annyit elárult a szakvezető, hogy lesznek baranyai és távolabbról érkező szakemberek is, akik Szentlőrincre jönnek és irányítják a szakmai munkát. Megjegyezte, arra büszke, hogy a csapat mérkőzései bekerülhetnek a tévébe, az eredmények pedig pillanatok alatt megjelennek a neten.

Az eseményen Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője is jelen volt, aki gratulált a játékosoknak és a vezetőknek a feljutás kapcsán.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP