A Szentlőrinc labdarúgócsapata ismert játékosokat igazolt

2021. június 23. 15:46 2021. jún. 23. 15:46

Több ismert labdarúgót igazolt a Szentlörinc NB II-es labdarúgócsapat a 2021-2022 évi bajnokságra, tudtuk meg Fekete Tivadartól, az egyesület sportszakmai igazgatójától. A baranyai város gárdáját erősíti az NB I-es múlttal rendelkező Tamás László, Prokop Rostislav, aki Dunaszerdahelyen ismerkedett meg a labdarúgással, és a PMFC-től visszatért Németh Márk.

– Ő most hazatért hozzánk! – fogalmazott sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar. – Nyugodtan mondhatom, olyan játékos, aki az edzők álma: akárhol futballozott, mindig stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ráadásul egy nagyon jó személyiség, igazi csapatember. Tőlünk indult a felnőtt karrierje, amely aztán a későbbiekben nagyon szép ívet írt le. Megfordult az NB I-ben is, megvan a kellő rutinja, tapasztalata ahhoz, hogy az egyik vezéregyéniségünk legyen. Biztos vagyok benne, hogy fiatal csapatunknak mind a pályán, mind azon kívül nagy segítségére lesz. Belső védő poszton segiti a csapatot Tamás László.

Idegenlégiós is igazolt Szentlőrincre. A felvidéki Prokop Rostislav a dunaszerdahelyi DAC-ban ismerkedett meg a futballal majd onnan a Slovanhoz került, aztán a cseh Sigma Olomouc együttesében folytatta pályafutását. Ezt követően jöttek a magyar „állomások”: szerződtette a Ferencváros, ahol az U21-es és az NB III-as csapatnál számítottak rá, a felnőtt mezőnyben viszont már a SZEOL játékosaként mutatkozott be, az NB II-ben léphetett pályára. A szegediektől az Iváncsához igazolt, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt első szezon után a másodikban NB III-as aranyérmet ünnepelhetett.

Szüksége van új kapusra a csapatnak?– kérdeztem Fekete Tivadart.

– Az NB II. feszített tempója, a sok mérkőzés mindenképpen szükségessé teszi, hogy két olyan kapus álljon rendelkezésre, akiktől nagyon jó teljesítmény várható Prokop Rostislavot tizenhét éves kora óta ismerem, azóta folyamatosan figyeltem a pályafutását. Nagyon jó képességekkel megáldott kapus, és ami nálunk továbbra is rendkívül fontos, mindez kiváló személyiséggel párosul! Legutóbb az Iváncsával bajnok lett az NB III-ban, folyamatosan és jól védett, van már NB II-es tapasztalata is, vagyis olyan hálóőr, aki még fiatal, de már kellő rutinnal van felvértezve. Amikor kiderült, hogy szükségünk lesz egy kapusra, ő volt az első számú jelölt, nagyon örülök neki, hogy gyorsan megegyeztünk, és hogy nálunk folytatja a pályafutását.

-A PMFC-től is igazoltak labdarúgót, Németh Márkot. A játékost nem kel bemutatni. A 24 éves bal oldali védő 2017 és 2019 között két szezonon át erősítette a Lörincieket,  összesen 59-szer húzhatta magára klub mezét. Jó teljesítményére felfigyelt a PMFC, nem gördítettünk akadályt a váltás elé. A pécsieknél aztán nem kapott annyi lehetőséget, amennyire számított, így a pályafutása, a fejlődése érdekében most inkább visszatér a szomszéd városba.

– Amikor tudomásunkra jutott, hogy az előző klubjánál nem számolnak vele, nem volt kérdés számunkra, hogy visszahozzuk-e – mondta Fekete Tivadar, klub sportszakmai igazgatója. – Talán fogalmazhatok úgy, hogy ő a mi kutyánk kölyke, a mi gyerekünk. Amikor annak idején szerződtettük az NB III-as csapatunkba, hamar meghatározó játékos lett, az együttes oszlopos tagjává vált. De nem csak a futballtudása miatt nagyon szimpatikus és fontos számunkra, olyan emberi tulajdonságok jellemzik, amelyeknek köszönhetően könnyen, gördülékenyen lehet vele dolgozni: őszinte, mentes minden sztárallűrtől, manírtól! Nagyon hamar meg tudtunk vele állapodni, ez is jelzi, hogy milyen a kapcsolat a klub és Márk között. Számára a Szentlőrinc nagyon jó lehetőség ahhoz, hogy visszatérjen arra az útra, amelyen másfél–két évvel ezelőtt járt. Tőlünk megkapja a kellő türelmet, hiszen tisztában vagyunk a képességeivel, miként azzal is, hogy kell egy kis idő, amíg visszaszerzi a kissé megtépázott önbizalmát.

 

Szerző: Szabó Ferenc