A Szentlőrinc öt forduló után is veretlen

2021. augusztus 23. 19:04 2021. aug. 23. 19:04

A 2021-2022 évi NB II-es labdarugó bajnokság hatodik fordulója előtt továbbra is veretlen a Szentlőrinc csapata. Az elmúlt hetekben bravúros teljesítményt ért el a baranyai csapat. A jelenlegi listavezető Nyíregyháza ellen is kiharcolta az egy pontot. Hétvégén a tabella alsó régiójában tartózkodó III. Kerületi TVE ellen a három pontot is begyűjtheti Marián Sluka csapata.

A Szentlőrinc a veretlenségi sorozatát augusztus elsején kezdte Szolnokon. A folytatásban következett a PMFC, ETO-Győr, Nyíregyháza. A legutóbbi sikert Békéscsabán érték el Grubicsék, ahonnan is pontot raboltak. A baranyai kisvárosi csapat helyzetét nehezíti, hogy hazai pályáját felújítják. Világítás és új gyep készül. Ezért a hazai mérkőzéseit a csapat Kaposváron játssza. Igaz már megszokhatták a fiúk, hogy otthonukban nem léphetnek pályára. Így volt ez az előző bajnokságban is, amikor Kozármisleny volt az otthonuk a 90-ven percekre.

A vezetőedzőjük 18 távozó helyére keresett új játékost, az új szezonba, eddig sikerrel. Marián Sluka vezetőedző a Békéscsabai mérkőzés után nem csak dicsért, látta a hibákat. A legtöbbet abban, hogy koncentrációban van sok javítani való. A mérkőzés első félidejében bátortalanul játszottak, ugyanúgy, mint a hazaiak. A második félidőben vezetést szerzett Csaba. Egy 24 méterről leadott lövést Prokop nem tudott hárítani. A mester hangsúlyozta, hogy a begyakorolt védekezési hiba miatt kapták be a hazaiak vezető gólját. Hozzátette, hogy 24 méterről nem szabad gólt kapni. A vendégek nem estek pánikba, folytatták a harcos játékot. A frissen igazolt Nagy Zsombor góllal mutatkozott be új csapatában. Öt forduló után öt döntetlennel a tabella 12. helyet foglalja el a Szentlőrinc. Öt olyan csapat közé tartozik, aki még nem szenvedett verességet a 2021-2022 évi bajnokságban. A pontgyűjtés a hétvégén folytatódhat Kaposváron (ideiglenes hazai pályán) a III. Ker. TVE ellen.

A sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar kérdésünkre elmondta, hogy: – Tudtunk szintet lépni az igazolásokban, mert ha összehasonlítjuk a tavalyi és a mostani kereünkben játszó labdarúgókat, azért már vannak élvonalbeli és komoly másod­osztályú tapasztalattal rendelkező futballistáink. Tamás Lászlót sikerült szerződtetni, Miroslav Gumics óriási rutint hoz a fiatal csapatunkba, ami nagyon jó.

 

Szerző: Szabó Ferenc