A Szentlőrincnek sem sikerült megtörni a PMFC veretlenségi sorozatát

2022. november 28. 14:31 2022. nov. 28. 14:31

Az őszi szezon utolsó előtti fordulóját játszották le az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A sorsolásnak köszönhetően ebben fordulóban találkozott a PMFC a Szentlőrinc csapatával és játszották le a megyei rangadót. Kétezer szurkoló előtt lejátszott mérkőzésen, a végjátékban a PMFC tudott a Szentlőrinc fölé kerekedni, 90 perc után 2-1 lett az eredmény.

A találkozó megkezdése előtt, a stadionban tartózkodók megemlékeztek az elmúlt napokban elhunyt labdarúgóról, Mészöly Kálmánról és az ismert vízilabdázóról, Csapó Gáborról.

Mérkőzés előtt a tabellát nézegetve egyértelmű volt, hogy a házigazda PMFC a mérkőzés esélyese. A piros-feketék ugyanis szenzációs sorozatot produkáltak, az eltelt tizenhét forduló alatt, még egyetlen egyszer sem kaptak ki, nem mellesleg nem csak a döntetleneket gyűjtögették, 9-nél tartanak, hanem a győzelmeket is (8), ennek köszönhetően pedig 33 ponttal a második helyen állnak – megelőzve például az előző évadban még NB I-es MTK-t és Gyirmótot. Kiemelhetjük, hogy a PMFC kapta messze a legkevesebb gólt a mezőnyben, a tizenhét meccs alatt csupán tizenegyet.

A PMFC kispadjára a másodedző ülhetett, Lazar Stanisic. A vezetőedző Weitner Ádám öt sárgalap miatt nem ülhetett a kispadon eltiltás miatt.

 

A 13. percben felezővonal közelében, Nikitscher Tamás teljesen egyedül kapta a labdát Kocsistól, rávezette a térfele közepén álló vendég kapusra, Prokopra, majd 40 méterről a kapuba passzolt. A labda lassan gurult át a gólvonalon, 1–0. Szokatlan módon a pályán lévő játékosok a gól után a kispadhoz is kirohantak ünnepelni.

Szurkolói vélemények szerint remekül előkészítették a gyepet, mert ha göröngyös lett volna a pálya, megállt volna a labda a hosszú út alatt.

 

A 85. percben beérett a Szentlörinc több helyzete, több kapufája. Szabó Máté jobb oldalról rúgott szögletet. A labda a tizenegyes pont közelében álló Grumics elé került. Az egykori PMFC labdarúgó kapásból lőtte a hosszúba a labdát. 1–1 

 

A hosszabbítás első percében újabb gól. A csereként pályára lépő Terbe Botond ívelt előre Harsány István felé. Az egykori szentlörinci gól gyáros jó helyen állt és közelről fejjel juttatta a labdát a vendégek kapujába a 91. percben 2-1.

 

 

Lazar Sztanisics, a PMFC megbízott edzője: – Igazi rangadót játszottunk. Az első félidőben még nem kaptunk vissza mindent abból, amit elterveztünk, a másodikban viszont sokkal többet. A végén ismét megmutattuk, hogy remek a mentalitásunk.
 

Jeremiás Gergő, a Szentlőrinc vezetőedzője: – Kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy a Pécs miért szerepel ott a tabellán, ahol. Sokat tettünk azért, hogy pontot szerezzünk, mindkét félidőben akadtak lehetőségeink, de a végén váltott és nyert a Pécs.

 

Szerző: Szabó Ferenc