A tripla dobások győzelmet értek a PEAC-nak a Győr ellen

2023. november 21. 12:23 2023. nov. 21. 12:23

Az UNI Győr számára kiemelt fontosságú lehet a mai női kosárlabda mérkőzés a PEAC ellen. A vendégek szombaton megérkeztek Pécsre, vasárnap délelőttre edzés lehetőséget is kértek.
PEAC-Pécs - UNI Győr MÉLY-ÚT 86-68

 

Eddig az örök mérlegen 20 találkozót játszott a két csapat egymás ellen. A vendégek 17 alkalommal győztesként vonultak le a pályáról. Vasárnap este javított a mutatón a pécsi együttes.

 

A PEAC kispadján ideiglenesen Meszlényi Róbert vezetőedző szerepét Ábrahám Márta vette át. A tréner családi okokból volt távol.

 

Az első negyedben nagy rohanás mindkét oldalon. A védekezésre keveset koncentráltak a felek. Az viszont kitűnt, hogy Sarok és Raksányi minden labdáért nagy csatát vívott egymással.

 

A második negyedben három időkérés is volt, mindkét edző változtatással törte meg a játékot. Ez a hazai oldalon jobban sikerült, Bravard kikapcsolása a játékból nem sikerült, 12 pontot dobott a zsákba.

 

A harmadik negyed is pécsi tündöklés volt. A hölgyek remek százalékkal értek el pontokat. Ismétlődött az első negyed, mert Sarok és Raksányi nagyon küzdött egymással. A csatából általában a pécsi lány jött ki jobban.

 

A zárónegyedben úgy tűnt, hogy a Győr már elkönyvelte a vereséget. Egyedül Sandra Ygueramde ponterőssége akadályozta meg, hogy 20 pont alatt maradjon a különbség. A PEAC csapatában Marossy-Ruják Nóra a 25. percben lépett pályára, amikor a hazaiak 78-57 arányban álltak győzelemre. Varga Eszter is pályára léphetett a záró negyed végjátékában egy falttal sikerült is egy Rába parti támadást megakadályozni.

 

 

Mérkőzés után Ábrahám Márta edző elmondta, hogy csapat szépen játszott. Sikerült az üres dobásokat mind a négy negyedben értékesíteni. A harmadik negyed első három perces botlást hamar kiheverte csapata, nem törtek meg. Reméli a győzelemmel örömet szereztek a távollévő vezetőedzőnek.

 

A PEAC 2-3 posztján játszó, születésnapját ünneplő Wentzel Nóra, arról beszélt, hogy nagyon büszke játékos társaira. Nem volt számukra elveszett labda. Az külön öröm, hogy az első negyedben szerzett előnyt végig növelni tudták.

 

Szerző: Szabó Ferenc