A városi kosárlabda rangadót a PEAC nyerte

2022. szeptember 29. 20:48 2022. szept. 29. 20:48

Fontos győzelemmel rajtolt a bajnokságban az NKA UNIVERSITAS PEAC NB I-es női kosárlabda csapata Budapesten a TFSE otthonában. Lényeges lehetett a siker, mert riválisaik közül akadt olyan csapat, amely már az első fordulóban botlott. Szerda este a PINKK Pécs 424 ellen kötelező győzelemre számítanak az új otthont felavató mérkőzésén, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, a Füzy Ákos nevét viselő pályán, a Tüzér utcában.

Az idei első hazai mérkőzésére átalakult csapattal és új szakmai vezetéssel készült a PEAC a PINKK Pécsi 424 gárda ellen. Az előző szezont a tizenegyedik helyen fejezte be szerdai ellenfél, a PINKK Pécsi 424 gárdája tavaly a 28 lejátszott mérkőzéséből ötöt tudott megnyerni. A 2022-2023 évre jelentősebb változás nem történt a rózsaszínűek játékos keretében. Az új idényben is náluk pattogtat Tenyér Zsófia, Zsilinszki Lilla, Kovács Kitti, Vincze Nikolett, Szücs Luca, Horváth Zsanett, Borbás Panni, Pucz Eszter és Révész Luca. A PEAC-tól a PINKK-hez kerülő Bojtár Bogi mellett három új légióssal szerződtek. A montenegrói irányító, Sofia Zivaljevic tavaly Szigetszentmiklóson, a BKG együttesében szerepelt. Az ukrán válogatott Veronika Liubinets 23 éves, 190 cm magas, az elmúlt szezonban az ukrán Prometey csapatában játszott, a center posztot pedig az amerikai Sherise Williams tölti be, a 28 éves, 190 cm magas középjátékos több európai bajnokságban is megfordult.

 

A PINKK közel 25 százalékos pontossággal célozta a PEAC kosarát. A vendéglátók 42 százalék feletti teljesítményt nyújtottak. A tripla dobásaik 50 százalékkal sokat értek. A vendégek edzője kevés pihenőt adott két idegen légiósának. A hazai csapatnál Wentzel Nóra töltött legtöbb időt a pályán. Kiss Virág a csapatkapitány több pihenő időt kapott a szokásosnál. Úgy tűnik, hogy sikeres igazolás volt Kaszás Pap Regina leigazolása, aki dicséretesen játszott Virág posztján. Regina közel 16 percet töltött a pályán 14 pontjával pontgyűjtésben a második helyre került.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: -nagyon jó kezdés volt hazai pályán, amikor először mutatkoztunk be a közönségünknek. Hasonló folytatásra számítok.

 

Siera Calhoun, a PEAC legtöbb pontot elért játékosa: - Jó mérkőzést játszottunk, magas százalékkal dobtuk a triplákat, remélem jól szórakoztattuk a közönségünket.

 

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: - Gratulálok a PEAC győzelméhez. Jól kezdtük a mérkőzést. Azt beszéltük meg, hogy energiában többet kell nyújtanunk, mint a PEAC. Az elején sikerült a folytatásban már fölénk kerekedet a PEAC. Nehéz mérkőzések következnek, gondolok a Győrre, Diósgyőrre, de remélem, amikor számunkra fontos mérkőzések jönnek, összeáll a csapatunk.

 

Sofija Zivaljevic, a PINKK legeredményesebb játékosa: - Gratulálok a PEAC-nak a győzelméhez. Agresszivitásban és pontszerzésben is jobbak voltak, nekünk dolgoznunk kell tovább még agresszívebben.
 

 

Szerző. Szabó Ferenc