A végjátékban verte a DEAC-ot a Pécs, de maradt harmadik a tabellán

2020. november 25. 21:46 2020. nov. 25. 21:46

A DEAC volt a PMFC ellenfele szerda este a Stadion utcában, a mérkőzésen a piros-feketék örülhettek. Ha a Budaörs kikap, a pécsiek a tabella második helyére kerültek volna, mivel azonban a fővárosi gárda kitömte a Szombathelyt, maradtak a harmadik helyen.

A PMFC csapata a megszokott összeállításban kezdte a mérkőzést. Geiger Norbert is játszhatott, a játékosnak a Kaposvár elleni mérkőzésen járt le az öt sárga után járó büntetése. Szerencsés volt, mert csapata mérkőzés nélkül kapott három pontot és három rúgott gólt.

Az már újdonság volt, hogy a közel egy hónapja leigazolt Bajner Bálint először ülhetett a kispadon, sérülést követően. A debreceni egyetemi csapat több ifista játékost nevezett.

A mérkőzést óriási lendülettel kezdte a DEAC, sikerült kapujához szorítani a PMFC gárdáját. Öt perc után kezdett kiegyenlítetté válnia küzdelem, a PMFC erőltette a 4-4-2 játékot. Az asszisztensek nem maradtak munka nélkül, mindkét oldalon több alkalommal intették a lesállásokat.

PMFC-DEAC (fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc)

A 20. perctől feléledt a hazai gárda, több szögletet és a16-os közeléből több szabadrúgást rúghattak, de igazi nagy helyzet nem volt. A szurkolói biztatás nem maradt el: közel 40 drukker hangját rögzítették korábban, ezt játszották be a pálya hangszóróin keresztül.

A 38. percben a pécsi oldalon Rácz lerántásért, vendégoldalon Székely magas lábért kapott sárga lapot. A játékvezető nem hosszabbított, a 45. percben lefújta az első félidőt.

A pécsi fölényt az 59. percben sikerült gólra váltani. Kónya baloldalon vezette labdát, a csapatkapitány Futó Zsomborhoz továbbított, aki balról a kapu elé ívelt, Preklet pedig három méterről a kapu jobb oldali alsó sarkába fejelte a labdát, 1-0 a PMFC javára.

A 86. percben vendég szabadrúgás 18 méterről, Nagy Krisztián nagy erejű lövését Helesfay könnyedén fogta. A 88. percben a DEAC csereként érkező játékosa, Kertész talált a pécsi kapuba 1-1.

A 91. percben Kónya ment el a jobboldalon, hosszan vezette a labdát, majd az ötös közelében tartózkodó, szintén csereként érkezett Batizi-Pocsi Balázshoz továbbított, végül Grabant Bence pöccintette át a játékszert a gólvonalon túlra. (Összefoglalónkban először Batizi-Pocsi Balázsnak tulajdonítottuk a találatot, ezt írta Facebook-oldalán a PMFC is, később viszont Grabantnak adták a gólt - szerk.) 

A DEAC a hosszabbításba minden egy lapra tett fel. Helesfay tudására, jó formájára szükség volt, hogy megmentse kapuját a góltól.

PMFC-DEAC (fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc)

Sok PMFC-szurkoló figyelte a Budaörs eredményét, ugyanis fővárosi vereség és pécsi siker esetén a piros-feketék a tabella második helyére kerülhettek volna. A Budapestiek viszont kiütötték 4-0-ra a Szombathelyt, így Vas László együttese továbbra is harmadik a tabellán.

A labdarúgó válogatott szereplése miatt közel két hét szünet volt a bajnokságban. Ezt követően sűrűbb a program. Vasárnap a PMFC Soroksárra utazik a 19. fordulóban. A Szentlőrinc otthonában fogadja a Siófok együttesét. November 29-én a csapatok lejátsszák a 2020-2021. évi bajnokság első felét.

A 20 csapatos másodosztályban itt nem fejeződik be a bajnokság, a tavaszi fordulóból a csapatok két sorozatot lejátszanak decemberben. A folytatás szokatlan módon 2021. január 31-én kezdődik a magyar válogatott szereplései miatt.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Pécsi STOP/Szabó Ferenc)

Forrás: Pécsi STOP